Sofralarınız Profilo Kıyma Makinesi lezzetleriyle şenlensin!

0
557 Okunma

Her bayramda olduğu gibi bu bayramda da, ailenize ve sevdiklerinize lezzetli, güzel ve özenilmiş yemekler hazırlamak istiyorsunuzdur. Bu yemekleri yaparken vaktinizden tasarruf etmenizi sağlayacak bir yardımcı önerimiz var.

Mutfaktaki yeni yardımcınız Profilo kıyma makinesi!

Bayram sofralarınızı kendi makinelerinizle hazırladığınız lezzetlerle donatmak istiyorsanız, mutfaktaki iş yükünüzü hafifletmeniz Profilo’nun yeni kıyma makinesi ile artık mümkün. Sadece köfte değil, hijyen ve sağlık nedeniyle dışarıda tüketmeyi tercih etmediğiniz, özellikle çocuklarınızın favorisi sosis, sucuk gibi daha basit yiyecekler de bu makinede kolaylıkla hazırlanabiliyor. Bunlara artı olarak kıyma makinesinin dahili aksesuarları arasında yer alan doğrama, kesme, rendeleme ve dilimlemeden oluşan dört farklı kesme diski ile de meyve ve sebzeleri de hızlıca hazırlayabiliyorsunuz.

 

Siz Pembe Teknoloji okurları için de bayram sofranıza eklemeniz için minik bir yemek tarifimiz var!

Malzemeler:

500 gram az yağlı kıyma, 1 çay bardağı pirinç, 3 yumurta, 2 dilim bayat ekmek içi, 1 tatlı kaşığı nane, karabiber ve tuz, 2-3 yemek kaşığı un, yarım demet maydanoz, 1 limon, 1-2 havuç, 1-2 patates, 1 avuç içi bezelye,1 adet soğan, zeytinyağı.

Yapılışı:

Eti kıyma makinesinde çektikten sonra pirinci, 1 yumurtayı, 2 dilim ufalanmış bayat ekmek içini, nane, karabiber, tuz ve maydanozu ekleyip yoğurun. Bu hamurdan küçük toplar yaparak un döktüğünüz tepsiye dizin ve una bulayın. Sebzeleri küp küp doğrayın. İsterseniz önceden çok az buharda haşlayın, isterseniz küp küp doğradıktan sonra tavada azıcık zeytin yağında soğanla birlikte soteleyin. Üzerine 1-1,5 litre su ekleyin ve kaynamasını bekleyin. Köfteleri ekleyin ve 15-20 dakika pişirin. 2 yumurtanın sarısını ve 1 limonun suyunu iyice çırpın, köftenin suyundan 3 yemek kaşığı ekleyerek çırpmaya devam edin. Yumurtalı limon karışımını yavaş yavaş köfteli sebze yemeğine ekleyin. Piştikten sonra servis yapın. İşte yemeğiniz hazır!

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz