Sonraki Google Pixel dahili horlama ve öksürük algılama ile gelebilir

0
326 Okunma

Google, Android platformu ve Pixel cihazları için sağlık izleme özelliklerini iyileştirmeye çok odaklanıyor. Yakın zamanda, Android uygulamaları arasında sorunsuz sağlık verisi paylaşımı için yeni Health Connect Platformunu geliştirmek üzere Samsung ile teknoloji devi ortağı gördük. Şimdi, şirketin Android için bir “öksürük ve horlama” izleme özelliği üzerinde çalıştığı bildiriliyor.

Google “Öksürük ve Horlama” izleme geliştiriyor

9to5Google tarafından yakın zamanda yayınlanan bir APK içgörü raporuna göre , en son Google Health Studies uygulamasının (sürüm 2.0) APK’sı, bir “Sleep Audio Collection” çalışmasını ortaya çıkaran kod dizeleri içerir. Çalışmanın Android cihazlara sahip Google çalışanları ile sınırlı olduğu ve Android platformu için doğru “Öksürük ve Horlama algoritmaları” oluşturmak için ilgili verileri toplamayı amaçladığı bildiriliyor.

Google, “Sağlık Algılama ekibi, kullanıcılara uykuları hakkında anlamlı bilgiler sağlamak amacıyla Android cihazlara gelişmiş bir algılama yetenekleri ve algoritmalar paketi getirmek için aktif olarak çalışıyor. Google’a göre uyku sesi koleksiyonu, bu tür algoritmaları doğrulamak, ayarlamak ve geliştirmek için gerekli verileri sağlayarak bu görevi destekler.

sonraki-google-pixel-dahili-horlama-ve-oksuruk-algilama-ile-gelebilir-1

“Öksürük ve Horlama algoritmaları” muhtemelen Android için gece öksürüğü ve horlama izleme amaçlı bir “başucu izleme” özelliği geliştirmek için kullanılacaktır. “Gizliliği koruyan, cihazda” çalıştığı söyleniyor .

Ancak, özelliğin gerçekten Android telefonlara yapılıp yapılmayacağı şu anda belli değil. Varsa, tüm Android cihazlarda mı yoksa desteklenen Pixel cihazlarıyla mı sınırlı olacağını bilmiyoruz. Bununla birlikte, Google’ın Pixel cihazlarının onu ilk alan cihazlar olabileceğini varsayılıyor.

Ayrıca Google, öksürük ve horlama izleme özelliğini, sürekli kalp atış hızı izleme, aktif bölge dakikalarıyla fitness izleme, uyku izleme ve daha fazlası gibi sağlık odaklı gelişmiş özelliklerle gelmesi beklenen yaklaşmakta olan Pixel Watch’a entegre edebilir. Şirketin, bu yılın sonbaharında yaklaşmakta olan Pixel 7 serisi cihazlarının yanı sıra Pixel Watch’ı piyasaya sürmesi planlanıyor. Bilmeyenler için Google, 2. Nesil Nest Hub için öksürük ve horlama algılama özelliğine zaten sahip.

Peki, Android için yeni öksürük ve horlama izleme özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Aşağıdaki yorumlarda düşüncelerinizi bize bildirin

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz