Sora yapay zekâ modelinin beklenen çıkış tarihi yaklaştı!

0
1.258 Okunma

OpenAI, yapay zeka alanında devrim niteliğinde bir gelişme olan Sora adlı yeni yapay zeka modelini duyurdu. Bu model, metinden video oluşturma yeteneğiyle dikkat çekiyor. İşte çok yakında kullanıma sunulacak Sora hakkında tüm detaylar…

Sora yapay zekâ modeli nedir, çıkış tarihi ne zaman?

OpenAI’dan Mira Murati Sora’nın çıkış tarihi olarak bu yıl içinde bir tarih planladıklarını açıkladı. Bu da demek oluyor ki birkaç ay içerisinde Sora genel kullanıma açılabilir.

OpenAI’nin yeni modeli Sora, metinden video oluşturmayı sağlayan bir araç olarak tanıtıldı. Sora, kullanıcılarının sahneleri, karakterleri, hareketleri ve diğer detayları sadece yazıyla betimleyerek videolar oluşturmasına olanak tanıyor. Çeşitli çözünürlükler ve en boy oranlarında videolar üretebilen Sora, mevcut videoları da düzenleyebiliyor.

Sora’nın en dikkat çekici özelliklerinden biri, karmaşık sahneleri ve detaylı arka planları da oluşturabilmesi. Birden fazla karakterin bulunduğu sahnelerde bile doğru hareketleri ve detayları çoğunlukla gerçekçi bir şekilde yansıtabiliyor. Bunun yanında statik görüntülerden yola çıkarak video oluşturabilir veya eksik kareleri tamamlayarak videoları düzenleyebilir.

OpenAI, modelin kullanımında oluşabilecek güvenlik sorunlarını önleyebilmek için DALL·E 3’te kullanılan güvenlik protokollerini Sora’da da uygulayacağını açıkladı. Ayrıca modelin, resmi lansman öncesinde uzmanlar tarafından titizlikle test edilerek potansiyel risklerinin belirlenmesi üzerine çalışmaları yürüttüklerini de ekledi.

OpenAI, sorumlu kullanımı sağlamak için DALL·E 3’te kullanılan mevcut güvenlik protokollerini kullanıyor. Model, resmi piyasaya sürülmeden önce uzmanlar tarafından kapsamlı bir şekilde test ediliyor. Bu testlerde, olası riskler belirlenerek gideriliyor.

Google Gemini, bazı soruları yanıtlamayacak!

Tüm bu çalışmalar devam ederken paydaşlarla görüşmelerin de başladığı biliniyor. Politikacılar, sanatçılar ve eğitimciler de görüşülen gruplar arasında yer alıyor. Bu görüşmeler, teknolojinin sorumlu bir şekilde geliştirilmesini ve kullanılmasını sağlamak için gerçekleştiriliyor. Bu gelişmelerle birlikte, Sora’nın yakın gelecekte yapay zeka alanında önemli bir rol oynayabileceği öngörülebilir.

Henüz resmi bir lansman tarihi belirtilmese de, Sora‘nın ilerlemesi ve devam eden testler, halka açılabilmesi için emin adımlarla ilerlediğinin bir göstergesi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz