Sosyal medya alarmı: Dalgona kahvesi çok popüler!

0
2.329 Okunma
Dalgona kahvesi

Karantinada evde vakit geçiren birçok kişi yemek becerilerini geliştirmeye yeni tatlar denemeye kendisini odaklamış durumda. Bu durumda da karşımıza yemek kanalları ve yemek paylaşımları yapan sosyal medya hesapları çıkıyor. Bu hesaplara yoğun bir ilgi söz konusu, hem YouTube hem de Instagram üzerinden paylaşım yapan bu hesaplardan gördüklerini yapan birçok kişi yeni tatlar da keşfediyor. Şu an bizim sosyal medya radarımıza takılan ve TikTok, Instagram ve benzeri popüler mecralarda sıklıkla gördüğümüz ve yapımı çok kolay bir içecek bulunuyor: Dalgona kahvesi.

Dalgona kahvesi

Estetik görüntüsü sebebiyle fotoğraf ve videoları süsleyen bu kahvenin yapımı aslında oldukça kolay, merak edenler için yazının sonunda nasıl yapılacağını da yazacağız. Yeni gıda trendi haline gelmiş olan Dalgona kahvesi birçok çeşidinin de bulunmasıyla birlikte aslen Kore’ye ait bir tat. Tarifte Kore şekeri kullanılarak yapılan ve çırpılmış bir kahve karışımına dayanan içecek, Instagram ve Twitter gündemini eline geçirmiş durumda. Bunun nedeni elbette az malzemele ile yapılan kahvenin sunumunun çok estetik olması.

Söz konusu eğilim ilk olarak Güney Kore’de popüler hale geldi. Sonrasında daha fazla ülkeye yayılan yeni gıda trendi, karantina günlerinin de başlamasıyla daha da popüler hale geldi. Kafein yüklemesi yapmak isteyenler için güzel bir alternatif olan bu kahve sürekli aynı kahveyi içmek istemeyenler için denenmeye değer gibi duruyor.

Kahve Dünyası’ndan siparişimizi hiç sıra beklemeden nasıl alırız?

Dalgona kahvesi tarifi ve püf noktası

Dalgona kahvesi tarifi ve püf noktası verelim o zaman sizler için. Öncelikle yapacağınız kahvenin dövülmüş ya da öğütülmüş bir kahve olması çok önemli zira soğuk olarak tüketilen bu kahvenin içinde kahve parçacıkları kalmasını istemeyiz.

Bu nedenle toz haline getirilmiş bir kahvenizin olması tarif için yeterli. Bundan sonra isteğe göre bir ya da iki yemek kaşığı kahveyi derin bir kaba alın üzerine yine iki yemek kaşığı sıcak su dökün ve sonrasında ise zevkinize göre, süt tozu, şeker ekleyebilirsiniz.

Bunları mikser yardımıyla köpük kıvamına gelinceye kadar çırpmanız gerekiyor. Öncesinde ise kahveyi içeceğiniz kupaya buz eklemeniz gerekiyor. Buzları eklediğinizde kupanın üzerine içmek istediğiniz kadar sütü soğuk olarak ekleyin.

Eklediğiniz sütün üstüne de yaptığınız kahve karışımını dökün ve bir kaşık ya da pipet yardımıyla kahveyi karıştırın. Olay budur, lezzetli popüler kahveniz hazır! Fotoğrafını çekip Instagram’da paylaşmayı unutmayın. Bunun yanında söz konusu tarif için en popüler videoyu da sizler için aşağıya bırakıyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz