TikTok’un başı bu sefer büyük dertte olabilir!

0
913 Okunma
TikTok yeni bir dava

Müzik yapım şirketlerinden gelen lisans ve telif haklarını ihlal ettiği iddasıyla, TikTok yeni bir dava ile karşı karşıya kalabilir.

TikTok şu aralar en popüler mobil uygulamaların başında yer alıyor. Milyonlarca kişiye ulaşan mobil uygulama bir kez daha müzik şirketlerinin telif hakkı nedeniyle başı büyük derde girecek. Müzik şirketleri sosyal medya devini dava etmek ile tehdit ediyor. Universal ve benzeri dev müzik şirketleri popüler platformda yer alan şarkıların lisanssız kullanılması sebebiyle suçluyor.

Karantina TikTok’a yönlendirdi

TikTok yeni bir dava şokuyla karşı karşıya kalacak gibi

Milyonlarca kişi kısa şarkılar eşliğinde kliplerini ekliyor ve bu şekilde takipçilerine ulaşabiliyor. Zaten uygulamanın en büyük espirisi kliplerde arkada çalan şarkılarla kişilerin senkronize danslar veya taklitler yapması. Bu nedenle lisans ve telif haklarıyla alakalı birçok sorun yaşanabiliyor. İşte tam da bu noktada müzik şirketleri, Çin merkezli TikTok uygulamasında kullanılan şarkıların lisansları hakkında yeterli sahipliği olmadığı gerekçesiyle yeni bir dava hazırlığında.

Ulusal Müzik Yayıncıları Birliği genel müdürü David Israelite, Financial Times’a yaptığı açıklamada, müzik yayıncı pazarının yüzde 50’sinden fazlasının TikTok ile lisanssız olduğunu tahmin ettiği için bir “muhtemel gelecek adımı” atılacağını söylüyor.

Bu iddialara ilişkin TikTok sözcüsü, “Müzik endüstrisini, sahip olduğumuz binlerce lisansla desteklemekten gurur duyuyoruz. TikTok ile ortaklarımız arasındaki herhangi bir anlaşma veya tartışmanın ayrıntıları gizlidir. ” diyor.

Söz konusu durum bir süre daha devam edecek bir sorun gibi duruyor.

Sosyal medya alarmı: Dalgona kahvesi çok popüler!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz