Sosyal medya depresyon ilişkisi!

0
181 Okunma

Sosyal medyanın özellikle genç insanlar üzerindeki etkisi her geçen gün katlanarak artıyor. Yapılan bazı çalışmalar gençlerin sosyal medya bağımlılığını çarpıcı bir şekilde ortaya koyuyor. Ayrıca sosyal medyanın ruhsal zararları yanında uykusuzluk gibi bazı zihinsel yan etkileri de bulunuyor. Yakın zamanda yapılan araştırmalar ise sosyal medya depresyon ilişkisine dair önemli bilgiler içeriyor. Yeni araştırmacılar sosyal medya kullanımının depresyona yol açabileceği bilgisinin doğru olmadığını söyledi.

Kanada‘daki St. Catharine‘deki Brock Üniversitesi‘nden önde gelen çalışma yazarı Taylor Heffer, “Sosyal medya kullanımının daha fazla depresif belirtileri öngördüğü sonucunu çıkarmak için zaman içinde aynı insanları takip etmeniz gerekiyor” dedi.

Çalışmada iki ayrı katılımcı grubuna odaklandı. Gruplardan birinde Kanada’daki altıncı, yedinci ve sekizinci sınıfa giden öğrenciler diğerinde ise 1.132 üniversite öğrencisi yer aldı. Her iki grup 2 yıl boyunca takip edildi. Sonucunda her iki grupta da sosyal medya kullanımının daha sonra depresif belirtilere yol açmadığı ortaya çıktı.

Bilim insanları ayrıca genç kadınlarda, depresyon belirtilerinin daha sonrasında sosyal medya kullanımını artırdığını söyledi. Heffer, bu yaştaki kadınların iyi hissetmek için sosyal medya ile daha fazla ilgilendiğini açıkladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz