Sosyal medya devlerinden kadın istismarına karşı ortak adım!

0
246 Okunma
sosyal medya temsilci, sosyal medya yasası

Son zamanlarda ülkemizde olduğu kadar dünya genelinde de artış gösteren kadın istismarı sosyal medya devlerinin odak konusu oldu. 4 büyük dev bundan sonraki süreçte kadınlar için daha iyi özellikler getireceğinin sözünü verdi.

Sosyal medya devleri kadın istismarı adımı

sosyal medya kadın istismarı

Dünyanın en büyük sosyal medya platformları; Facebook, Google, Twitter ve TikTok Paris’te gerçekleşen Generation Equality Forum’da bir araya geldi. Ortak bir noktada birleşen devler; kadınları çevrimiçi ortamda daha güvenli hale getirecek özelikler ve iyileştirmeler yapmanın sözünü verdi. Toplantı 35 ülkede 120’den fazla kadının deneyimlerinin ve çevrimiçi çözümlerini araştırılması sonrası yaşandı. Araştırma ile ilgili Azmina Dhrodia; kadınların deneyimlerini merkeze almanın şirketlerin verdiği sözler için çok önemli olduğunu vurguladı.

Twitter güvenlik önlemlerini arttırıyor

İçlerinde Emma Watson, Gillian Anderson, Maisie Williams, Ashley Judd, Annie Lennox, Thandiwe Newton ve FKA Twigs gibi ünlü isimlerinde yer aldığı birçok kadının imzası bulunan; “Kadınların güvenliğine öncelik verin.” isimli açık mektubu sosyal medya devlerinin CEO’larına sundu. İmzalanan bu mektupta çağrının yanı sıra; dünya genelindeki kadınların %38’inin çevrimiçi tacize uğradığı ve daha alt kuşakta %45’lere kadar çıktığı istatistikleri yer aldı. Kadınlar sosyal medyadaki kadın istismarı olaylarının en aza indirgenmesi için kimlerin kendisi ile etkileşimde bulunacağı konusunda daha fazla kontrol yetkisi sağlayacak; aynı zamanda güvenlik araçları ile daha etkin iletişim kurabilecekleri bir sistem talep etti.

Talepler karşısında çevrimiçi kadın istismarı ile mücadele konusunda yeni iyileştirmeler getireceğini taahhüt eden devleri; ilerlemeler hakkında bilgilendirmeler de yapacağını belirtti. Şirketlerden bazıları çalışmaları yıl içerisinde kullanıma sunmuş olmanın sözünü de verdi. Ayrıca Dhrodia bu konuda hesap sorması gerekenin bir vakıf olmadığını vurgularken; “Dünya çapında bu konuda eylem talep eden kadınlarımız ve kızlarımız var.” şeklinde konuştu

Açık mektup ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz