Twitter güvenlik önlemlerini arttırıyor

0
103 Okunma
Twitter güvenlik önlemlerini arttırıyor

Sosyal medya platformu Twitter; yeni özelliği ile güvenlik önlemlerini arttırıyor. Platforma giriş yaparken artık iki faktörlü kimlik doğrulama yöntemi tercih edebileceksiniz İşte yeni güvenlik önleminin getirdiği avantajlar

TikTok milyonlarca hesabı sildi

Twitter hesapları artık daha güvende

Sosyal medya platformu iki faktörlü kimlik doğrulama yönteminin sinyalleri ilk olarak mart ayında verdi. Aradan zaman geçmesinin üzerinden sistemi devreye sokan Twitter; resmi hesabı üzerinden yeni özelliği duyurdu. Artık 2FA yöntemi ile bir güvenlik anahtarı belirleyebileceksiniz.

Twitter bir blog gönderisinde yeni özelliğik ile ilgili şu ifadeleri kullandı;

“Bugün, güvenlik anahtarlarını tek 2FA yönteminiz olarak kullanma seçeneğini ekliyoruz. Artık güvenlik anahtarları, mobil ve web üzerinde tek ve iki faktörlü kimlik doğrulama yönteminiz olabilir.”

Daha önce kayıtlı telefonlara gönderilen SMS ile güvenliği sağlayan platform; yeni özelliği ile daha güvenli hale geldi. Artık hesabınız güvenliğini daha iyi sağlamak mümkün. Özelliğin gerekçesi olarak herkesin doğrulama konusunda yeterli bilgilere sahip olmadığını ve bazı kullanıcıların numaralarını paylaşmaktan çekindiğini öne sürüyor. Yeni güncelleme ile birlikte kişi, kendi hesabının güvenliği konusunda daha yetkili hale geliyor.

Yeni güvenlik özelliği iOS, Android ve web sürümünde kullanıma sunuldu.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz