Sosyal medya meteor taşı haberleri ile çalkalanıyor

0
576 Okunma
meteor

Haberin en hızlı yayıldığı sosyal medya platformları oldukça farklı bir gelişme ile çalkalanıyor. Dün geceden bu zamanda birçok kişi Türkiye’ye özellikle de batı kesimlere meteor düştüğünü iddia ediyor. Birçok görselin paylaşıldığı konu hakkında sosyal medya da adeta görseller yarışıyor.

Xiaomi’den Clubhouse benzeri girişim: Mi Talk

Meteor haberleri doğru mu?

Paylaşılan içeriklere göre yeşil renkli bir gök taşının batıya doğru yol alıyor. Elbette ki bilgi kesin değil. Fakat paylaşılan fotoğraflardan birçok kişinin görüntüye şahit olduğu ortada. Özellikle İstanbul civarındaki vatandaşların dikkatini çeken cisim için; Sakarya, İzmir ve Balıkesir gibi illerden de paylaşımlar geliyor. Görülen yeşil cismin ya da paylaşımların diliyle meteorun yere düşüp düşmediği bilinmiyor. Geçtiğimiz sene konu hakkında açıklama yapan Prof. Dr. Osman Bektaş bu tür görüntülere şahit olabileceğimizin sinyallerini vermişti.

Meteorun görüntüsü ile ilgili tweetlerden birkaçını aşağıdan inceleyebilirsiniz.

Dün akşamdan bu zamana sosyal medya kullanıcılarının ilgisini çeken meteorlar hakkında henüz bilimsel bir açıklama bulunmuyor. Yani yeşil parlak cismin bir göktaşı olup olmadığı hakkında bir bilgi bulunmuyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz