Xiaomi’den Clubhouse benzeri girişim: Mi Talk

0
271 Okunma

Son dönemin en popüler uygulaması Clubhouse, kullanıcılar kadar üreticilerin de dikkatini çekti. İlk önce Twitter tarafından bir adım atılmıştı. Şimdi ise karşımızda oldukça farklı bir isim yer alıyor. Xiaomi, Mi Talk uygulaması ile gündemde.

Mi Talk nedir? Clubhouse’a rakip mi geliyor?

mi talk

Sesli sohbet uygulaması Clubhouse sadece iOS cihazlarda ve davetiye sistemi ile çalışıyor. Twitter ve Facebook gibi platformlar uygulamanın popüler olması üzerinde çeşitli çalışmalara başladı. Sosyal medya paltformlarından benzer atılımlar bekleniyordu. Fakat bu adımlara beklenmedik bir isim daha katıldı.

Clubhouse’a alternatif olacak Twitter Spaces Türkiye’de.

Clubhouse uygulamasının Çin’de kullanılması geçtiğimiz günlerde yasaklanmıştı. Yasaklanmasının sebebi ise Çin yönetiminin istemediği konuşmaların platform üzerinde çok fazla yükseliş göstermesi. Çin merkezli Xiaomi duruma kısa sürede el attı. Bu yeni bir uygulama haberi değil. Söylendiği kadarı ile Mi Talk uygulaması sesli sohbet amacı ile yeniden kullanıma sunuluyor. Xiaomi bu uygulama ile profesyonelleri hedef alıyor. Servis büyük ihtimalle global pazara sunulmayacak. Fakat nüfus bakımından zengin olan Çin’de popülerlik yakalayabilir.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz