Sosyal medya sizin vazgeçilmeziniz mi?

0
161 Okunma

Günümüzün çoğunu Instagram, Snapchat, Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlar etrafında yaşıyoruz. Merak ettiğimiz neredeyse her şeyin cevabını sadece sosyal medya kullanarak bulabiliyoruz. işlevselliği ve her alana hitap edebilmesi açısından birçok insanın vazgeçilmezi olarak düşünülen bu kanallar, yapılan bir araştırmaya göre aslında o kadar da vazgeçilmez değil.

Pew Araştırma Merkezi sosyal medya sonuçları

Amerika’daki yetişkinler üzerinde yapılan bir araştırmaya göre insanlar sanıldığı gibi sosyal medyayı vazgeçilmez görmüyor. Pew’in araştırmasında göre; insanların %59’u Instagram, Facebook, Snapchat ve Twitter gibi kanallardan kolayca vazgeçeceğini söylüyor.

Araştırmaya göre özellikle yaş ortalaması ilerledikçe sosyal medya kullanımında azalmalar yaşanıyor. Kanalların kullanım dağılımlarını ise genellikle cinsiyet, çalışma veya statü durumları etkiliyor.

 

pew sosyal medya araştırma sonuçları

En çok kullanılan kanallardan biri olan Facebook, kullanıcılar tarafından günlük ziyaret edilme oranı %74. Bu oranı  Snapchat ve Instagram da %63 ve %60 oranları ile takip ediyor. Günlük ziyaret oranlarına bakıldığında aslında sosyal medya vezgeçilmezimiz gibi görünüyor. Fakat yapılan çalışma sonucunda insanların sadece %14’ü vazgeçmenin çok zor olduğunu söylüyor. Bunun yanı sıra kullanıcıların %59’u sosyal medyayı bırakmanın kolay olduğunu düşünüyor.

Araştırmanın tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz