Sosyal medya uygulamalarının ilk versiyonlarına şaşıracaksınız!

0
2.484 Okunma

Hemen her gün kullandığımız sosyal ağların ilk kuruldukları halleri bambaşkaydı. Yıllar geçtikçe geliştirilen uygulamaların orijinal halleri sizi geçmişe götürecek.

Facebook

Facebook‘un kuruluşunun anlatıldığı ve Oscar’a aday olan film, The Social Network‘ün de hatırlattığı gibi, bir zamanlar orijinal anasayfası ”thefacebook”  olarak bilinen sosyal platform, giriş sayfasının sol üst tarafında Al Pacino‘nun portresine yer vermişti. Sonrasında ise bu portre kaldırıldı. Facebook hesabına giriş yapıldıktan sonra ise kullanıcılar hoşgeldiniz sayfasıyla karşılanıyor ve bu sayfada sayfayı kaydırma özelliği bulunmuyordu.

Instagram

Instagram’ın 2011 yılındaki logosu 2016 yılına kadar güncellenmedi. Ancak 2016 yılına gelindiğinde uygulama birçok yönden değişime uğradı. Fotoğrafları düzenlemek için daha fazla fotoğraf efekti ekleyen yetkililer, aynı zamanda direkt mesaj gönderme seçeneğini de sundu. Bunlar dışında ise büyük yankı uyandıran ve fotoğrafları kare şeklinde yayınlanma sınırını kaldıran ve dikey biçimde de yayınlanmasına olanak veren güncelleme geldi.

Büyük yeniliklerden biri de, Instagram sayfası üzerindeki kalın ve siyah çerçeveleri kaldırmak oldu.

[benzer]https://goo.gl/Wn6EMR[/benzer]

 Snapchat

Fotoğraflı etkileşim ve mesajlaşma uygulaması Snapchat, ilk kullanıma sunulduğunda birkaç seçenek sunuyordu ve uygulama içerisinde efekt ekleme seçeneği ve Bitmoji gibi etiketler bulunmuyordu. Evan Spiegel ve şirketi uygulama içerisindeki mavi çerçeveler ve karikatüristik görünümlerden kurtularak daha şık bir arayüz getirdiler.

Tinder

Uygulamanın ilk versiyonunda, günümüzde en popüler özelliği olan beğenilen yada beğenilmeyen kişileri sağa ve sola kaydırma özelliğini barındırmıyordu. Tinder’ın kurucularından ve strateji şefi Jonathan Badeen, verdiği bir röportajda bu özelliğin bir deste kart‘dan ilham alınarak geliştirildiğini söyledi.

Twitter

Twitter’ın 2006 yılındaki ve şimdiki dizaynını karşılaştırdığımızda tek benzerliğin anasayfadaki tweet akışı olduğu görülüyor. Sosyal ağ sitesinin ilk logosunun ise 15 dolar ile alındığı biliniyor. 2012‘de logo güncellemesi geldikten sonra ise kuş çizimi  yerini alarak yıllar içerisinde daha gerçekçi bir görünüme kavuştu.

Spotify

İsveç menşeili müzik uygulaması Amerika’da ilk kez 2011 yılında kullanıcıya sunuldu. Bilgisayardan ve telefonlardan müzik dinleme seçeneği sunan uygulama artık podcast ve videolara erişme seçeneği de sunuyor. Uygulama, orijinal versiyonunda ise dinlemek istediğiniz müzikleri aratıp dinlemenize olanak veriyordu.

Youtube

2005 yılında kurulan Youtube, basit arayüzlü bir video paylaşma platformuydu ve video kalitesi için sadece bir adet seçenek sunuluyordu. Videolar üzerinde ise videoların fotoğraflarını görme şansı yoktu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz