Sosyal medyada asla paylaşmamanız gereken bilgiler

0
167 Okunma

Sosyal medyada paylaşılanlara dikkat etmek gerekiyor çünkü kimlerin paylaşımlarınızı takip edeceğini bilemezsiniz. Bugün bunun gibi birçok öneriyi listeledik. İşte sosyal medyada paylaşım yaparken dikkat etmeniz gerekenler…

Sosyal medyada paylaşılmaması gerekenler

Sosyal medya kullanımı her geçen gün yaygınlaşıyor. Sosyal medyada bulunan bazı hesaplar güvenli olmayabiliyor. Bu nedenle uygulamalarda paylaşılan bilgilere çok dikkat etmek gerekiyor. Peki hangi bilgiler sosyal medya hesabında paylaşılmamalı? 

  • İlk dikkat edilmesi gereken şey tatil paylaşımları olmalı. Evden uzaktayken hırsızlardan korunmak için bu tür paylaşımları tatil sonrası yapmak daha doğru olacaktır.
  • Özellikle evden uzaktaysanız her fotoğraf ve hikaye paylaşımına o an bulunduğunuz yerin konumunu veya etiketini paylaşmamaya dikkat edin.
  • Düzenli paylaşım yapmak sosyal medyada daha çok tanınır hale gelmeniz sağlar. Ancak video ve fotoğraf paylaşımında ev detaylarını çok paylaşmamak da önemlidir. Bu tür görüntüler hırsızların sizi hedeflemesine neden olacaktır.
  • Önemli günleri paylaşmak güzel ama tamamen tüm özel anları da paylaşmak güvenlik sorunu oluşturabilir.
  • Çalıştığınız kurumla ilgili paylaştığınız bilgilere de dikkat etmeniz gerekiyor.
  • Yeni alınan maddi değeri yüksek olan ürünleri de çok fazla paylaşmak dikkatleri üzerinize çekecektir.
  • Hayatınızla ilgili ayrıntılı paylaşımlar yapmamalısınız. Sadece küçük bir soru şeklinde başlayan soru- cevap paylaşımları sosyal medyada farkında olmadan kişisel bilgilerinizin açığa çıkmasına neden olabilir.

Sosyal medya detoksu nasıl yapılır?

 

Peki siz sosyal medya hesaplarınızda paylaşım yaparken nelere dikkat ediyorsunuz? Bu listede yer alan hangi maddeleri uyguluyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz