Sosyal medyayı daha dikkatli kullanmak için öneriler

0
81 Okunma

Günlük sosyal medya kullanımınız çok fazla ise bunu kontrol altına almanın birkaç basit yolu var. Bugün sosyal medyayı daha dikkatli kullanmak için yapılabilecekleri sizin için sıraladık.

Sosyal medya kullanımında dikkat edilmesi gerekenler

Sosyal medya hesaplarını gün içerisinde sıkça ziyaret etmek yaşam kalitesinin düşmesine neden olabilir. Bunlardan biri de gerçekliği yansıtmayan sosyal medya paylaşımları. Peki sosyal medya kullanırken aşırıya kaçmamak için nelere dikkat etmek gerekiyor?

1- Sosyal medya kullanım zamanlarınızı belirleyin 

Sosyal medya hesaplarınızı belirlediğiniz zamanlar içinde kullanmak aşırıya kaçmanıza engel olacaktır. Bu düzenlemeyi akıllı telefonunuzun takvim alanından da oluşturabilirsiniz. Sabah, öğle yemeği arasında veya akşam hangi zaman aralıklarında sosyal medya hesaplarınızı ne kadar süre ile kullanmak istiyorsanız bir planlama yapabilirsiniz. Bu şekilde sürekli iş arasında “hangi bildirimler gelmiş” diyerek kontrol etmek de son bulmuş olacaktır.

2- Gereksiz kişileri takibi bırakın  

Sosyal medya kullanırken kötü hissetmenize neden olan bir diğer ayrıntı ise sizin için gereksiz kişileri takip etmek. Sürekli bu hesapların paylaşımlarını görmek sizi olumsuz olarak etkileyecektir. Bu konuda yapabileceğiniz tek şey rahatsız hissettiğiniz sosyal medya hesaplarını takipten çıkmak olacaktır.

3- Uygulama zamanlayıcılarını ayarlayın 

Sosyal medya kullanırken kendinize sınırlar koymak sosyal medya bağımlılığı yaşamanızın önüne geçer. Sosyal medya kullanımınızı sınırlamak için uygulamalara zamanlayıcı ayarlayabilirsiniz.

4- Sosyal medya uygulamalarını kullandıktan sonra oturumu kapat 

Diğer adımları uyguladığınız halde sürekli sosyal medya hesaplarınıza bakıyorsanız yapmanız gereken tek şey uygulamanın oturumunu kapatmak olacaktır. Bu şekilde sürekli gelen bildirimleri de kontrol etme olasılığı da ortadan kaybolmuş olacak.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz