SpaceX sivil görev mürettebatının ikinci üyesi bir kadın

0
96 Okunma
SpaceX

SpaceX şirketinin düzenlediği uzay yolculuğunun üyeleri belli olmaya başladı. Crew Dragon adlı bu uçuşun Inspiration4 görevinin en büyük özelliği, ekibin tamamen sivil kişilerden oluşması. Sivil ekipte bir kadın da yer alacak. Bugün açıklanan habere göre Hayley Arceneaux ekibin 2.üyesi olacak.

Hayley Arceneaux kimdir?

ABD’de daha çocukken kemik kanseri tedavisi gören ve iyileşen Hayley Arceneaux, şimdilerde hastanede doktor asistanı olarak çalışıyor. 29 yaşındaki kadın SpaceX’e sadece adını yazdırmakla kalmadı. Aynı zaman da kemik kanserini atlatan ilk astronot ve uzayı ziyaret eden ilk protezli kişi ünvanını da kazanacak. Ayrıca Hayley Arceneaux, dünya yörüngesini dolaşacak en genç Amerikalı olarak anılacak. Bizler haberi yeni öğrensek de aslında Arceneaux bir süredir büyük bir sırrı tutuyor. 5 Ocak’tan beri bu gelişmeden haberi olan Arceneaux, heyecanını; “1,5 ay boyunca hayatımın en büyük sırrını tuttum. Fiziksel açıdan mükemmel olmayan insanlara uzayın kapılarını açan bu yolculuk insanlara birçok açıdan esin kaynağı olacak. İnsanlara her şeyin mümkün olduğunu gösterecek” sözleri ile ifade etti.

Profesyonel astronotun olmayacağı ilk uzay yolculuğu, Jared Isaacman için yapılacak. International’ı kurarak büyük bir servete kavuşan Isaacman’in, yolculuk için SpaceX’e kaç para ödediği bilinmiyor. Inspriation4 adlı verilen yolculuk yılın son çeyreğinde, muhtemelen Ekim ayında gerçekleşecek.  Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nden fırlatılacak Falcon 9 roketinin taşıyacağı Dragon kapsülüyle gerçekleşecek. Kapsül yörüngede birkaç gün dolaştıktan sonra ABD’nin doğu kıyısında denize inecek. Uçağın komutası Isaacman’de olacak ve beraberinde üç kişi de uzaya götürecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz