Spam aramaları nasıl sesli mesaja bırakabilirsiniz?

0
391 Okunma

Hepimizin canını sıkan bir durum olarak özellikle çağrı merkezlerinden gelen bize sigorta satmaya çalışan ya da tatil pazarlamaya çalışan spam aramaları neredeyse her gün alıyoruz ve çoğumuzun da o arama listelerine nasıl girdiğine dair bir fikri yok. Aynı şekilde nasıl engelleyebileceğimize dair de. Eğer Android sistemli bir telefonunuz varsa hazır olun, bu rahatsız edici durumdan nasıl kurtulacağınızı açıklıyoruz.

Spam aramaları nasıl sesli mesaja bırakabilirsiniz?

Aslında normal ve manuel olarak kendi kendimize yaptığımız birkaç ayarla aramaları engelleyebiliyoruz ancak tamamen değil. Önceden günlük limit olarak sadece 5 aramayı sesli mesaja bırakabiliyorduk. Ancak Google sağ olsun, son sürümü sayesinde istenmeyen olarak gördüğünüz tüm aramaları sesli mesaja bırakabiliyorsunuz. Bunun için ise yapmanız gerekenler şu şekilde; Android telefonunuzdaki güncellenmiş Telefon uygulamasını açın ve ardından sağ üst köşedeki  üç noktaya, ardından da Ayarlar’dan Arayan Kimliği ve Spam’a dokunun.

Oradan, “Arayan Kimliği ve Spam’ı Çevir” seçeneğine ve ardından doğrudan sesli mesaj gönderilmesini sağlamak için “Şüpheli aramalarını filtrele” ye dokunun. Bir aramayı, telefon uygulamasına giderek ve son aramalara bakarak da istenmeyen olarak bildirebilirsiniz. İstenmeyen olarak bildirmek istediğiniz aramaya dokunun ve ardından menüden “Engelle” yi seçin. İşte bütün yapmanız gerekenler bu kadar, artık istenmeyen tüm aramalardan kurtuldunuz ve özgürsünüz!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz