Spotify sesinizin tonundan derdinize çare olacak

0
342 Okunma
Spotify

Kullanıcı deneyimini arttırmak için 2018 yılında bir patent başvurusu yapan Spotify, 12 Ocak’ta patentini aldı. Patent ile ilgili bir duyuru yapmayan Spotify’ın hangi çalışmalar için bu girişimde bulunduğu sızdırıldı. Müzik platformu, aldığı bu patent sayesinde artık kullanıcılarına daha kişisel öneriler sunacak.

Üzüldüğünüzde Ahmet Kaya karşınıza çıkacak

Spotify karaoke özelliği

 

Yeni patent sayesinde uygulama kullanıcının duygusal durumuna, yaş ve cinsiyetine göre önerilerde bulunabilecek. Bu önerileri nasıl yapacağı ise sizi biraz tedirgin edebilir. Mikrofona gelen sesleri analiz edecek olan platform ilk bakışta “Spotify da mı bizi dinleyecek?” diye düşündürüyor. Merak etmeyin, Spotify ar-ge ekibi sesleri sadece müzik önerileri sunmak için kullanacak. Bu bilgilerin size özel olduğunu ve başka bir amaçla kullanmayacaklarını açıkça ifade ettiler.

Spotify sesli kitap özelliğini test etmeye başladı

Şu an halihazırda kullandığı sistemin müşterileri yeterince memnun etmediğiniz ifade eden Spotify, yeni teknoloji ile kullanıcıların seslerinden ve bulunduğu ortamlardan faydalanarak daha isabetli önerilerde bulunacağını aktardı. Ses dalgalarından kişinin kızgın, üzgün yada mutlu olduğunu anlayabildiği gibi kalabalıkta mı yoksa sakin bir yerde olup olmadığını da çözümlüyor.

Eski dinlediklerinize, paylaştığınız bilgilere göre zaten öneri listelerde bulunabilen uygulama artık daha isabetli önerilerde bulunacak. Bu yeni teknoloji sayesinde üzüldüğünüzde liste oluşturmanıza ya da eğlenirken müzik aramanıza gerek kalmayacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz