İkinci el telefon satın almak isteyenler için müjdeli haber

0
370 Okunma
İkinci el telefon satın almak isteyenler için müjdeli haber

Sıfır telefonlardaki fiyat artışları ikinci el telefon satışlarını arttırdı. Eğer bu satın alma işlemini tanıdığınız birinden yapmıyorsanız kafanızda bir sürü soru işareti olması oldukça normal. Telefonun başına sizden önce ne geldiğini kesin olarak bilemiyorsunuz. İkinci el telefon pazarını hareketlendirecek “Yenileme Merkezleri” telefon alacak kişilerin yardımına koşuyor.

Yenileme Merkezi nedir? İkinci el telefon satın almak güvenli mi ?

İkinci el telefon satın almak isteyenler için müjdeli haber

Aslında bu merkezin ilk adımları geçtiğimiz yıl Ağustos ayında atılmıştı.. “Yenilenmiş Ürünlerin Satışı Hakkında Yönetmelik” Resmi Gazetede 22 Ağustos 2020 de yayınlandı. Türkiye’de ilk defa kullanılacak olan bu sistemin kuralları belirleniyor. Bu doğrultuda, kullanılmış cep telefonlarının ve tabletlerin yenilenmesi, sertifikalandırılması ve yeniden satışa sunulmasını sağlayacak yenileme merkezleri hakkındaki standartlar belirlendi.

Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Başkanı Mustafa Kemal Turnacı düzenlemeler ilgili şu ifadeleri kullandı,

“İkinci elde başıboş bir ticaret alanı var. Vergisiz olduğu gibi fatura ve belge olmadan el değiştirmeler yaşanıyor. Kayıt dışılığın çok fazla yaşandığı bir sektör haline gelmiş durumda. İşini hakkıyla yapan işletmelerimize karşı da bir haksız rekabet yaratıyor. Bu ticaretten vergi geliri de elde edilemiyor. Sektörün kayıt altına alınması çok doğru bir adım oldu.”,

Henüz kullanım hakkı dolmamış olan ürünlerin tekrar piyasaya kazandırılması adına TSE, ikinci el yenileme merkezleri için 5 başlık altında 22 maddeden oluşan bir kural listesi belirledi. Bu kurallar sayesinde kullanıcıların ikinci el telefon ve tabletlere uygun fiyata güvenli şekilde ulaşmasına imkan sağlanacak. Yönetmelik sadece satışı değil satış sonrası soru işaretlerini de kafanızdan kaldırıyor. Bu kapsamda satın aldığınız telefonlar 1 yıllık kullanıcı garantisine sahip olacak. 5 gün boyunca değerlendirilen telefonlar satıcıdan sertifikalandırılmış olarak alabileceksiniz. Sertifika onayı sonrasında cihazınızın garanti süresi de başlatılmış olacak.

Cep telefonları için doğru şarj aleti nasıl seçilir?

İkinci el telefon pazarına gelen bu yenilikler telefonların daha uzun süre kullanılmasına ve ihtiyacı olan kişilerin daha güvenli şekilde bu telefon ve tabletlere ulaşmasına imkan sağlayacak. Elbette ki isteyen her firma bu özellikleri kullanamayacak.  Sadece alanında deneyimli ve firmalar bu alanda hizmet verebilecek.

Sizce bu yeni düzenleme ikinci el telefon satışlarını daha güvenilir hale getirir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz