Spotify yeni faydalı bir özelliğe kavuşuyor

0
171 Okunma
Spotify yeni özellik

Dünyanın en çok kullanılan müzik uygulamaları arasında yer alan Spotify her geçen gün yeni stratejiler ile farklı özellikler kazanıyor. Bu kapsamda rakiplerini elimine etmek amacıyla yeni adımlar da atıyor. Spotify yeni özellik kazanarak, artık yeni gelen şarkılar için kullanıcılara bildirim atacak.

Tam rakamlar bilinmiyor olsa da Spotify her geçen gün kullanıcı sayısını artırıyor. ABD’de ücretli abonelik servisini kullanan 26 milyon aktif kullanıcı bulunuyor. Ücretsiz servisini kullananlar ise 217 milyon kadar olduğu tahmin ediliyor. Böylesine önemli kullanıcı rakamlarana ulaşan Spotify’ın en yakın rakibi ise şüphesiz iTunes olarak gösteriliyor.

Spotify yeni özellik

Spotify yeni özellik kazanıyor

iTunes ile rekabet içinde olan popüler müzik uygulaması, rakibini oyun dışı bırakmak için sanatçılarla anlaşma yoluna gidiyor. Bu anlaşma kapsamında artık Spotify’ın anlaştığı sanatçıların yeni şarkıları, kullanıcılara bildirim olarak düşecek. Bu bildirim ise uygulamaya girildiğinde, ekrana gelecek ve aslında bildirim yağmuru gibi bir durum yaşanmayacak. Şu an için ABD’de test edilen bu özellik global tarafa da kısa süre içinde geçebilir.

Bu özellik ise isterse ücretli abonelik kullanan kullanıcılar için kapatılabiliyor olacak. Ancak ücretsiz Spotify kullanan kişiler için maalesef bu özellik reklamlar gibi otomatik olarak ekrana düşecek.

Türkiye ve dünya Spotify’da en çok ne dinledi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz