Stalk ne demek? Stalk nasıl yapılır?

0
973 Okunma

Stalk ne demek ve nasıl yapılır sorusunun yanıtını haberimizde anlattık. İşte detaylar…

Stalk ne demek?

Sosyal medya kullanımının yaygınlaşması ile pek çok terimi de duymaya başladık. Bu terimlerden biri de stalk. Peki stalk ne demek?
Stalk, bir kişinin başka bir kişiyi takip etmeden sosyal medya hesabını incelemesi ve bilgi sahibi olmasına deniliyor. Tanıdığınız veya tanımadığınız birinin hesabını incelemek stalk yapmak demektir. Stalk yapan kişiye ise stalker denir.

Stalk nasıl yapılır?

Stalk yapmak demek bir kişinin profilini incelemek demektir ve her birimiz mutlaka en az bir kerede olsa stalk yapmışızdır.
Stalk yapmak her zaman tasvip edilen bir şey değildir. Bu yüzden stalk yaptığınız öğrenildiğinde bu pek hoş karşılanmayacaktır.
Stalk yaparken yakalanmamak istiyorsanız baktığınız profilin hikayelerine tıklamamanız gerekiyor. Aynı zamanda yanlışlıkla göderi beğenme, mesaj isteği gönderme vs. şeylerden de uzak durmanız gerekiyor.

Stalk nasıl fark edilebilir?

Öncelikle, profilimize kimlerin giriyor olduğunu görmenin maalesef bir yolu yok. Bu durum en baştan gizlilik ilkeleri ile çelişmektedir. Eğer siz profilinize birilerinin girdiğini görebiliyor olsaydınız, başkaları da sizin onların profiline girdiğinizi görebilirdi. Bu yüzden profilinize bakanları ve sizi stalk’layanları görmenin doğrudan bir yolu bulunmuyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz