Samsung, Bulut Oyunlarını Bu Yılın Sonlarında 2020 Akıllı TV’lere Getirecek

0
103 Okunma
Samsung Gaming Hub

Samsung, tüm önemli yayın hizmetlerindeki oyunları TV’nize getiren Gaming Hub hizmetini 2022’de başlattı. Hizmet ilk olarak 2022 Samsung akıllı TV’lerde kullanıma sunuldu, ancak destek yalnızca beş ay içinde 2021 TV’leri de kapsayacak şekilde genişletildi. Samsung, Gamescom 2023’te Gaming Hub uygulamasının bu yılın ilerleyen dönemlerinde 2020 akıllı TV’lerde kullanıma sunulacağını duyurdu.

Samsung Gaming Hub akıllı TV’lere geliyor

Hizmete aşina olmayanlar için Samsung Gaming Hub, Samsung TV’nizde oyun oynayabileceğiniz tek adrestir. Oyunları doğrudan buluttan yayınlamanıza olanak tanır, böylece bir konsola veya akış çubuğuna ihtiyacınız olmaz. Xbox Cloud Gaming , GeForce NOW ve Google Stadia (o zamandan beri kapatılmıştır) gibi tüm önemli akış hizmetlerinden oyunlar içerir. 

Spotify ve YouTube‘u izlemek için de kullanabilirsiniz , böylece oyun, müzik ve videolar arasında hızlı bir şekilde geçiş yapabilirsiniz. Hizmet, yerel 4K veya 8K desteği olmayan oyunlar için Samsung’un 4K ve 8K TV modellerini desteklemek amacıyla AI yükseltmeyi kullanıyor.

Samsung Gaming Hub

Samsung Gaming Hub, Bluetooth kumandaların %90’ıyla uyumludur ve sanal kumandalar da desteklenir. Yani ister fiziksel bir kumanda kullanmayı ister ellerinizle oynamayı tercih edin, Samsung Gaming Hub’da oyun oynayabileceksiniz.

Dolayısıyla, 2020 Samsung TV’niz varsa, yakında çeşitli bulut oyunlarının ve diğer hizmetlerin keyfini çıkarabileceksiniz. Duyuru, Gamescom’daki bir konuşma sırasında Samsung’un oyun ürün sorumlusu Mike Lucero tarafından yapıldı. Dedi ki:

Bugün, bulut oyun uygulamalarını bu yılın sonuna doğru 2020 model TV’lerimize genişleterek on milyonlarca oyuncunun en sevdikleri oyunlara ve hizmetlere erişmesini sağlayacağımızı duyurmanın heyecanını yaşıyoruz.

Bulut oyun uygulamalarının 2020 Samsung TV’lerde ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda henüz kesin bir tarih olmasa da, bunun 2023 sonundan önce olması bekleniyor. Bu, eski Samsung TV’leri olan oyuncular için harika bir haber çünkü bu, 2020 Samsung TV’lerin de kullanıma sunulacağı anlamına geliyor. Artık bulut oyunlarını oynamak için ayrı bir konsol veya akış cihazı satın almanıza gerek yok.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz