Stalk yaparken dikkat etmeniz gerekenler

0
537 Okunma
Stalk yaparken dikkat etmeniz gerekenler

Hayatımızın bir parçası haline gelen sosyal medya, çevreyle kurduğumuz en sık iletişim yollarından biri. Hatta öyle ki gerçek hayatta görüşmediğimiz veya muhabbeti kestiğimiz insanları daha buradan takip etmeye devam ediyoruz. Aslında bunun bir var. “Stalk yapmak” Fakat bunu yaparken arkamızda iz bırakmaktan pek hoşlanmıyoruz. Peki Stalk yapmanın püf noktaları nelerdir? Gelin birlikte cevaplayalım.

Stalk yapmadan önce bunlara dikkat edin!

Stalk yaparken dikkat etmeniz gerekenler

Öncelikle Takip etmek istediğiniz kişisinin hesabının açık mı gizli mi olduğunu bilmeniz gerekiyor. Açık hesap kullanan birini stalklamak istiyorsanız bu çokta zor değil. Biraz dikkat ederek, beğeni veya yorum yapmamaya özen göstererek yapabilirsiniz. Fakat kişi eğer gizli hesap kullanıyorsa bu biraz daha zor hale geliyor. Öncelikle stalk yapmak istediğiniz kişisinin ilgi alanlarına uygun bir sayfa açmalısınız. Bu hesap “yumurta hesap” denilen boş sayfalar gibi değil içerik yüklü bir sayfa olmalı. Karşınızdaki kişinin takip isteğinizi kabul etmesi ilk ve en büyük adımınız olacak.

Google hesabınızı ayrı tutun

Hesaplarınızı açarken arkanızda iz bırakmamaya özen göstermelisiniz. Biliyorsunuz ki Google neredeyse tüm hesapları ve bilgileri birbirine bağlıyor. Siz gizli gizli stalk yapayım derken yakayı çoktan ele vermiş olabilirsiniz. Bu yüzden yeni hesap açtığını sosyal medyalar için farklı bir mail ve ad kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Neleri merak ettiğinizi iyi belirleyin

Sosyal medya kanallarının kendi aralarında bir takım farklılıkları var. Örneğin Twitter daha çok mizah ve kültür seviyesini gösterirken Linkedln iş hayatı ile ilgili bilgiler verir. Aynı şekilde Instagram sosyal hayatı hakkında daha fazla bilgiye ulaşmanızı sağlar. Merak ettiğiniz kişisinin gerçekten neyini öğrenmek veya stalk yapmak istediğinize önceden karar vererek doğru yolu siz belirlemelisiniz.

Fotoğrafları yakınlaştırmaya çalışmak kazalara sebep olabilir

Takip ettiğiniz kişisin fotoğraflarını yakınlaştırıp bakmak istiyorsanız bunu görsel açıkken yapmayın. Telefonun ekran görüntüsünü alarak galerinizde yakınlaştırabilirsiniz. Aksi halde fotoğrafı yakınlaştırırken yanlışlıkla beğenip ortaya çıkabilirsiniz.

Açık hesaplar için ihtiyacınız olan tek şey kullanıcı adı

Eğer stalk yapacağınız kişinin hesabı açıksa bunun için kendi hesabınızı bile kullanmanıza gerek yok. Gizli sekme üzerinden kullanıcı adını yazarak hiçbir iz bırakmadan takibinizi yapabilirsiniz.

Clubhouse’u bekleyen Android kullanıcılarına müjde!

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz