Gerçek hayattan uyarlanmış 5 film

0
603 Okunma

Yaşanmış hikayeleri konu alan filmler genel olarak herkesin hoşuna gidiyor ve seyircilerden güzel tepkiler alıyor. Bu içeriğimizde sizler için gerçek hayattan uyarlanmış 5 filmi derledik.

Piyanist

Netflix‘te izleyebileceğiniz Piyanist filmi, gerçek bir yaşam öyküsünden uyarlanmış. Üstelik film; Oscar, Cannes Film Festivali Büyük Ödülü, Altın Palmiye olmak üzere senaryosundan, yönetmenine, erkek oyuncusundan müzik ve kostümüne kadar 33 ödül almış. Polonyalı ünlü Piyanist Wladyslaw Szpilman’ın hayatından uyarlanan filmin konusu ise şu şekilde; Wladyslaw Szpilman Yahudi ve başarılı bir piyanisttir. 2’nci Dünya Savaşı’nda Nazi Almanya’sının Polonya’yı işgal etmesiyle birlikte Szpilman hayatta kalma mücadelesi verir. 

Zodiac

Gerçek hayattan uyarlanmış bir diğer film ise Zodiac. Film, 1960’ların sonunda ve 1970’lerin başında geçiyor. David Fincher imzalı Zodiac filmine konu olan hikâye, gerçek bir seri cinayet vakasına dayanmakta. Amerika’nın California eyaletinin San Francisco şehri ve çevresinde  meydana gelmiş 5 cinayet ve 2 ağır yaralama vakasının Zodiac tarafından işlenmiş olduğu düşünülür. Katil ya da katil olduğunu iddia eden kişi,  belirli aralılarla San Francisco Chronicle başta olma üzere çeşitli gazetelere ve polise gönderdiği şifreli mektuplarda, cinayetleri kendisinin işlemiş olduğunu belirtir.

Pad Man

 

Netflix‘ten izleyebileceğiniz ödüllü film Pad Man gerçek hayattan uyarlanmış. Bu film, eşini seven ve girişimci bir ruha sahip olan bir adamın hikayesini konu alıyor. Pad Man, ped kullanımının yaygın olmadığı ve henüz kullanımının da bilinmediği bir bölgede adamın birinin pedi yaygınlaştırmaya çalışmasını anlatıyor.

Hafta sonu izlenebilecek 5 Netflix filmi

Rose Adası’nın İnanılmaz Hikâyesi

Gerçek bir hikayeyi anlatan Rose Adasının İnanılmaz Hikayesi‘nin konusu şu şekilde; İdealist bir mühendis İtalya açıklarında kendi adasını inşa eder. Ama adanın bağımsızlığını ilan ettiğinde hem dünyanın hem de İtalyan devletinin dikkatini çeker. İtalya kıyılarında kendi adasını inşa eder ve onu bir ulus ilan ederek dünyanın dikkatini çeker. İtalyan Hükümeti onu düşman ilan ettiğinde değerler sınanır, ancak dünyayı değiştirmek için riskler alınmalıdır.

Veda

 

Veda, Askerî okuldan Kurtuluş Savaşı’na kadar, devrimci devlet adamı ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk‘ün öyküsünü anlatıyor. Bu film aynı zamanda bir döneme ışık tutuyor; filmde dostluk, savaş, aşk, sevgi gibi konular ‘insan olmak’ çerçevesinde tekrar ele almakta. “Veda” Salih Bozok’un anlatımıyla; bu dostluğun, Atatürk’ün hayatının dönüm noktalarının, vatanı kurtarmak için ölüme meydan okuyan bir kuşağın komutanının hikayesi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz