Tarımda değişim yaratan kadın girişimciler aranıyor

0
210 Okunma

Girişimcilik dünyasında kadınlara pozitif ayrımcılık yapan birçok önemli etkinlik düzenleniyor. Bu etkinliklerden biri de Empowering Women in Agrifood (EWA) programı oldu.

Empowering Women in Agrifood (EWA) programı başladı

Empowering Women in Agrifood (EWA) isimli program, İspanya, Portekiz, Çek Cumhuriyeti, Romanya ve Türkiye olmak üzere toplamda 5 farklı ülkede başlatıldı.

Program ülkemizde ise  Foodback ve Topraktan ortaklığı ile hayata geçiriliyor. Tarım ve gıda sektöründe dönüşüm yaratacak inovatif çözümleri olan kadınları destekleyecek olan programa 50 kadın girişimci katılacak.

6 aylık sürecin sonunda yapılacak ülke finalinde 10 girişimci içinden birinci olan girişim 10.000 euro, ikinci ise 5.000 euro ödülün sahibi olacak.

Başvuru kriterleri neler?

Kadın girişimci olmak, Türkiye veya diğer program ülkelerinden birinde ikamet etmek (İspanya, Portekiz, Çek Cumhuriyeti veya Romanya), Tarım ve gıda sektörlerinde etki yaratacak yenilikçi bir çözüm sahibi veya erken aşama girişim sürecinde olmak, Girişimin en fazla 2 yıllık faaliyetinin olması, Şirket kurulum aşamasından bu yana 30.000 EUR’dan fazla yatırım (hibe, ödüller dahil) almış olmaması.

Programın son başvuru tarihi 15 Haziran.

Daha fazla bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz