Tasarım mı yoksa fiyat mı? Sokağın akıllı telefon tercihleri | Sokak Röportajı

0
3.861 Okunma
akıllı telefon tercihleri

Bildiğiniz gibi kadınlar ve erkekler birbirlerinden oldukça farklı bu yüzden her şeye farklı açılardan yaklaşabiliyorlar.  Alışveriş yaparken ya da herhangi bir şey hakkında karar verirken. Bu durum akıllı telefon tercihinde de kendisini gösteriyor. Akıllı telefon tercihleri söz konusu olduğunda kadınlar ve erkekler acaba hangi özelliklere ilk bakılıyor? Akıllara ilk olarak kadınların tasarım ve kamera performansını tercih edeceği geliyor olsa da araştırmalar bunun tam da böyle olmadığını kanıtlıyor. 

Yapılan araştırmalara göre, akıllı telefonda kadınların erkeklere oranla kamera  ve fiyat performansına baktıkları görülüyor. Kadınların telefonlarda ilk baktığı ve aradığı özellikler arasında yer alan bu iki özellik erkeklere gelince değişiyor. Erkekler işlemci, donanım ve hafıza gibi özelliklerde kadınlara oranla akıllı telefon tercihlerini yapıyor. 

Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan kadınların ve erkeklerin akıllı telefon tercihleri nasılmış? Yakından bakalım. İyi seyirler…

Kadınların ve erkeklerin akıllı telefon tercihleri

Kadınların da erkeklerin de ortak olarak baktıkları bir özellik ise fiyat oluyor. Bu ise ülkemizde daha da hissedilir bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor çünkü akıllı telefonların fiyatları yurt dışına göre oldukça yüksek oluyor. 

Yine bunlar bağlamında en çok tercih edilen cihazlara bakıldığında ise kadınların, iPhone, Huawei ve Samsung’un akıllı telefonlarına yöneldikleri görülüyor.  Erkekler ise tercihlerini iPhone, Samsung ve Huawei tarafından yana kullanıyor. 

akıllı telefon tercihleri

Ancak bundan 9 yıl önce yapılan bir araştırmaya göre, Android, Blackberry ve iOS olarak ayrılan kategorilerde kadınların büyük bir çoğunlukla erkekleri de geçerek, iPhone kullandıkları ortaya çıkıyor. 2019 yılı için böyle bir veriden bahsedemeyecek olsak da o yıllar için oldukça farklı bir sonuç ortaya çıkmış diyebiliriz.

Bu sokak röportajımızda insanlara akıllı telefon tercihlerini sorduk, siz hangi özelliğinden dolayı akıllı telefon tercihinizi yapıyorsunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz