Tasarımı ile fark yaratan maske: Project Hazel

0
594 Okunma
Project hazel

Koronavirüs salgını nedeniyle maske kullanmak hepimiz için zorunluluk haline geldi. Özellikle gün boyu dışarda olan kişilerin maske kullanımı konusunda zorlandığını görebiliyor. Hem nefes alıp verebilme hem de iletişim anlamında insanları zorlayan maskelere teknolojik bir çözüm getirildi. CES 2021 de tanıtılan Project Hazel tasarımı ve işlevselliği ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Project Hazel maskenin özellikleri

Project hazel

Daha çok bilgisayar malzemeleri ve oyuncuların severek takip ettiği Razer, “Dünyanın en akıllı maskesi” sloganıyla oldukça sıra dışı bir maske tanıttı. Teknolojinin aktif olarak kullanıldığı maske de elbette ki görüntüden önce sağlık anlamında bizi ne kadar koruduğu önemli. Maskelerin geneli standart kalıplara göre imal ediliyor. Bu durumda yüzünüze tam oturan ve tamamen koruyan bir maskeye sahip olmanız zorlaşıyor. Project Hazel kulak arkasından yüzünüzün büyüklüğüne göre ayarlanabiliyor. Silikon çerçeveye sahip maske yüzünüze tam otururken aynı zamanda ergonomik bir kullanım sunuyor.

Nefes alıp verme sırasında içerde ısınan havayı dışarıdaki hava ile değiştiren maske, bu kısımda sadece covid-19 virüsünü değil diğer hava partiküllerini de %95 filtreleyebilen sertifikalı bir sistem getireceğini belirtiyor. Daha çok iletişim kurma problemlerine dikkat çeken maskenin şeffaf bir görüntüsü var. Maskenin iletişimi kolaylaştırması sadece  görüntü ile değil aynı zamanda dahili mikrofonları ile sağlanıyor. Razer, hava filtrelerinin etrafına yerleştirilmiş mikrofonların ses düzeylerini doğru ayarlayabilmek için dışardan bir firma ile iş biliğini sürdürüyor.

Birden fazla kullanılan maskeler enfeksiyona yol açıyor

Karanlık alanlarda kullanımında düşünülerek ledler ile desteklenen maske N95 seviyesinde bir maske olarak değerlendiriliyor. Kullanmadığınız zamanlarda şarj etmek kullanabileceğiniz kutuda Project Hazel maske şarj olurken aynı zamanda otomatik olarak sterilize ediliyor.

Henüz sertifikaları tamamlayan ürünün ne zaman ve ne kadara satılacağı konusunda bir bilgi bulunmuyor.

Akıllı maskeler hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz