Taşınabilir disk alırken nelere dikkat etmeliyiz?

0
239 Okunma

Taşınabilir disk bildiğimiz üzere çokça tercih edilen uzun süreli depolama birimlerinden biridir. Aile fotoğrafları, önemli belgeler gibi birçok şeyi düzenli ve güvenli bir şekilde yedeklemek için tercih edilebilirler. Kullanıcıların çoğu taşınabilir sabit disk satın alırken boyutuna ve tasarımına bakıyorlar. Ancak bu yaklaşım doğru değil. Bu yazımızda sizler için taşınabilir disk alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğinden bahsedeceğiz.

Kapasite

Taşınabilir disk alırken ilk dikkat edilmesi gerek şey kapasite. Sadece resim ve doküman gibi düşük hafızalı veriler depolayacaksanız 512 GB ve 1 TB hafızalı hard disk modelleri yeterli olacaktır. Ancak video (film, belgesel vb.) ve müzik gibi yüksek hafıza isteyen şeyler depolamayı düşünüyorsanız en az 1 TB hard disk almanız gerekmekte.

Disk dönüş hızı

Taşınabilir diklerde 5400 rpm, 7200 rpm gibi rakamlar görebilirsiniz. Bunlar disk plakasının dakikadaki dönüş hızını gösterir. Eğer diskte saklayacağınız bilgiye çok hızlı ulaşmanız gerekiyorsa o zaman yüksek olanı tercih etmelisiniz. Eğer böyle bir gereksiniminiz yoksa daha düşük hızları da tercih edebilirsiniz.

Buhar makinesi alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Bağlantı arabirimi

Taşınabilir hard disklerin çoğunluğu, USB arabirimini destekler ve bilgisayarınıza bağlanmanıza olanak tanır. Ancak yeni çıkan USB 3.0, eski sürümüne oranla yaklaşık 10 kat daha hızlı veri aktarımı yapmanızı sağlar. Elektrik tüketiminin de daha az olduğu ürünler, özellikle profesyonel kullanıcılar için uygundur. USB 2.0 ile günlük işlerinizi kolayca halledebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz