Netflix’te izleyebileceğiniz 5 romantik film

0
2.574 Okunma

Film izlemek istiyor ancak ne izleyeceğinize karar veremiyor musunuz? Romantik film izlemeye ne dersiniz? Sizler için Netflix’te izleyebileceğiniz 5 romantik filmi derledik.

Aşk ve Küller

Netflix’te izleyebileceğiniz romantik filmlerden biri Aşk ve Küller. Filmde, evlilikleri sıradanlığa dönüşen ve sorunlar yaşamaya başlayan bir çiftin yeniden tanıştıkları zamanlara dönmesini ve aynı olayları yaşaması anlatılıyor.

The Notebook

Bir diğer romantik film ise The Notebook. Notebook, bir dönem filmi. 1940’lı yıllarda birbirlerine aşık olmuş iki gencin hikayesine odaklanan film, gençlerin dönem şartları yüzünden ayrı kalışlarını konu ediyor. İkinci Dünya Savaşı ve gençlerin adeta ‘farklı dünyaların insanları’ olmaları, saf aşklarını tehlikeye sokuyor.

Umut Işığım

Çok konuşulan romantik film Umut Işığım’ın konusu şu şekilde: Eski bir öğretmen olan Pat Solitano yaşadığı ciddi bir travma sonrası soluğu akıl hastanesinde alır. 8 ay boyunca tedavi gören Pat, hayatını tekrar düzene koymak için ailesinin evine yerleşir. Pat’in bu zaman dilimi içerisinde tek bir amacı vardır: işini geri almak, düzgün bir insan olmak ve eşini tekrar geri kazanmak. Fakat bir yemekte aile dostu Tiffany ile karşılaşınca Pat için işler daha zor bir hal alacaktır.

Tek oturuşta bitirebileceğiniz 4 Netflix dizisi

Delibal

Netflix’te izleyebileceğiniz diğer romantik film ise Delibal. Delibal, Bipolar hastası olan Barış’ın ile Füsun’un aşk hikayesini anlatıyor. Filmin konusu şu şekilde: Barış mimarlık, Füsun ise sosyoloji öğrencisidir. Okulda tanışan bu gençler birbirlerine delice âşık olup daha okul bitmeden evlenirler. Ancak Barış bipolar kişilik bozukluğuna sahiptir. Çiftin, ilişkinin erken dönemlerinde baş edebileceklerini düşündüğü bu hastalık zamanla aralarına girer. Bir yanda büyük bir aşk bir yanda da aşılması gereken zorlu engeller arasında bu ikili, aşkları için neler yapabileceklerini göstermek zorundalar.

Pride and Prejudice

Bu romantik film Jane Austen’in beş kız kardeş, Jane, Elizabeth, Mary, Kitty ve Lydia Bennet’i anlatan romanından uyarlanmıştır. Konusu şu şekildedir: 18.yüzyıl sonlarında, sınıf bilincinin hâkim olduğu İngiltere’de beş kız kardeş olan Bennet’lar- Elizabeth veya Lizzie, Jane, Lydia, Mary ve Kitty, annelerinin iyi bir koca bulup geleceklerini güvence altına alma hayalleriyle büyütülmüşlerdir. Fakat, neşeli ve zeki bir mizaca sahip olan Elizabeth, kendisine düşkün olan babasının da desteğiyle hayatını daha farklı ve dolu dolu yaşamak için çabalamaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz