Teknoloji ile sağlığı iyileştiren girişimler!

0
158 Okunma

Teknoloji birçok sektör için oyun değiştirici görevi üstlendi. Bu sektörlerden biri de tabiki sağlık. Sağlık sektöründe teknolojinin kullanımı günden güne artıyor. Bu da doğrudan insanların yaşamını daha sağlıklı ve mutlu bir hale getirmeye fayda sağlıyor. Sağlık dünyası ile ilgili teknolojiyi kullanarak girişimlerde bulunan birçok start-up var. Bu start-up’lar özellikle Hollanda’da oldukça fazla. Hollandalı girişimciler yaptıkları donanımsal ve yazılımsal geliştirmelerle vücudumuzu daha iyi tanımak için bize önemli fırsatlar sunuyorlar. 

İşte yakın zamanda adını çok daha sık duyacağımız Hollandalı 4 sağlık start-up’ı…

Remindlife

Egzersiz Terapistleri Derneği ile ortak çalışan Remindlife insanların fiziksel davranışlarını iyileştirmeyi amaçlıyor. Özellikle duruş pozisyonunu düzelteceğini iddia eden şirket bunun için kişinin duruşu bozulduğunda titreşimler gönderen bir cihaz kullanıyor. 

Somnox

Somnox, uyku kalitesini artırmak için yumuşak bir robot geliştirdi. Aktif olarak uyumaya yardım eden robot uykuya dalmakta zorlanan yetişkinlerin derdine derman olmak istiyor.

Easee BV

Yves Prevoo tarafından kurulan Easee, bir göz doktoruna gitmeden ev kendi kendinize yapabileceğiniz bir göz testi geliştirdi. Bu sayede randevu alma derdi sona erebilir. 

Sleep.ai

Hollanda merkezli şirket uyku bozuluklarını hedef alıyor. Uyku sırasında kullanıcıyı izleyen cihaz horlamayı kolayca anlıyor ve hafif bir titreşimle kişiyi uyandırmadan horlamasını durdurmayı amaçlıyor. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz