Teknolojide çalışan kadınlar için dayanışma adresi Elpha!

0
134 Okunma

8 Mart Dünya Kadınlar Günü yaklaşıyor. Kadınların iş dünyasında daha fazla yer alması gerektiği ise su götürmez bir gerçek. Tabiki bunun için her kadının özdeğerini farkında olması ve özgüvenini yüksek tutması gerekiyor. Kadınların en büyük destekçisinin de kadınlar olması gerektiğini unutmamak lazım. Elpha isimli oluşum da bu düşünceyi destekliyor. Teknolojide çalışan kadınlar için kurulan platformda her konuda yardımlaşmak mümkün. 

Çalışan kadınları bir araya getirmek isteyen üç kadın bunun için yeni bir girişimde bulundu. TY Combinator isimli şirketten finansal destek alan Elpha, teknoloji dünyasında çalışan kadınların birbirileriyle çevrimiçi yardımlaşmasını sağlıyor. Cadran Cowsanage, Kuan Luo ve Abadesi Osunsade isimli üç kadının başlattığı proje, kadınların teknoloji sektöründe başarılı olabilmeleri için yardımlaşmalarının önünü açıyor. 

Teknolojide çalışan kadınlar platformu Elpha’da katılmak için tek şart kadın olmak. Daha sonrasında iş dünyası ile ilgili diğer kadınlarla bağlantı kurabilir, aklınıza takılan soruları onlara sorabilir ve sektörünüze dair birçok öneri alabilirsiniz. Elpha’da yalnızca kariyere dair paylaşımlar da bulunmuyor. İsteyenler kitap önerisinde bile bulunabiliyor. İsteyenler Elpha’ya anonim olarak da soru sorabiliyor. Bu sayede gerçek hayatta sorulmaya çekinilen konular rahatlıkla sorulabiliyor. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz