Günlük yaşantımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelen akıllı telefonlar, fırsat bulunan her an kullanıldığından batarya ömürleri bekleneni veremiyor. Kullanıcıların en çok yakındığı sorunlardan olan kısa pil ömrünü, birbirinden önemli 4 ipucunu uygulayarak iki katına çıkarmak ise mümkün.
Hayatımızın tam ortasına yerleşen teknolojiyle birlikte akıllı telefonların kuşatması altında kaldığımız bir gerçek. Habere erişme gereksiniminden iletişim kurmaya, eğlenme ihtiyacından başkalarının hayatına göz atmaya kadar yaşamın içinde olan birçok nokta akıllı telefonlar aracılığıyla karşılanıyor.
Ancak hal böyle olunca batarya ömürleri kısalıyor ve telefon pillerini şarj edebilecek güç kaynakları aramak çoğu zaman can sıkıcı olabiliyor. İşte böyle anlarda batarya ömrünü iki katına çıkarıp, yarı yolda kalmamak isteyenlere , birbirinden değerli dört ipucunu sizler için derledik.
1.Aşırı ısınmayı önleyin
Telefon bataryaları ısıya karşı duyarlı olduğundan, bataryanın aşırı ısınması hem ömrünü kısaltıyor hem de telefonun yavaşlamasına neden oluyor. Şarj esnasında telefonunuzun güneşle direkt temas etmemesine ve bu işlem sırasında kılıf kullanmamaya özen gösterin.
kafalar yine karışık tam şarjdan sonra telefon şarj almaya devam etmiyor diye biliyoruz şarj almayan telefon nasıl ısınacak ve zararı nedir
Aynen kardes
Sanırım telefon şebekes, wi-fi ya da kendi interneti açık olduğu için kapalı konumda ama devamlı arka tarafta çalışan uygulamalar mesela WhatsApp, Facebook gibi. Bunlar devamlı aktif olduğu için telefonun şarjı 99’a düştüğünde tekrar 100% oluyor. Bu işlem sabaha kadar kaç defa bu şekilde oluyor bilmiyorum. Doğal olarak bataryaya da zarar verebilir.