Tesla Model 3 son zamanların en güvenilir otomobili!

0
172 Okunma
Tesla Model 3

Genel Model 3 otomobil, tasarımının en önemli özelliğinden biri de güvenlik. Hatta bu otomobil yaralanma ihtimali en düşük otomobil seçildi. Model 3, çok yüksek dayanımlı çelik ve düşük, sağlam bir ağırlık merkezi ile elektrikli bir araç olarak zeminden inşa edildi. Bu modeller alüminyum ve çelik karışımı olan bir malzemeden yapıldı. Bu malzeme, en iyi yapısal sertliği ve  yolcu güvenliği sağlama da yardımcı oldu.

Tesla Model 3
model 3

Tesla’nın otomobillerinin ne kadar hızlı olduğu bilinen bir gerçek. Hızlı olmasının yanında gezegendeki en güvenilir otomobil olduğu da iddia ediliyor. Bunun doğrultusunda , Model 3 yakın zamanda Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) tarafından test ediliyor. Alınan güvenlik notu beklenenin aksi olmadı! Bu modelin  5 yıldızlı mükemmel bir güvenlik notu alması sürpriz sonuç değildi. Nitekim Model 3, test edilen her kategoride, çarpışma ve birçok senaryodan da 5 yıldız aldı. Bu notla Model 3, sınıfı geçerek talep edilen araçlar arasına yerleşti.

NHTSA geçtiğimiz günlerde Model 3’ün tüm otomobillerde en düşük yaralanma olasılığına sahip olduğunu da ortaya çıktı. Tesla, NHTSA’nın bulgularını yeni bir blog gönderisi ile paylaştı. Elbette bu Tesla için büyük bir gurur kaynağı. Ama hiç de beklenmeyen bir gelişme değil. Daha önce Tesla Model X ve Model S ile liderliğin ilk iki sırasını parselleyen firma! Bu model  ile ilk üç sırayı da ele geçiriyor.

Tesla‘nın ürettiği otomobillerde çok gelişmiş otomatik pilot sistemlerinin yer alması da kesinlikle emniyetle ilgili. Modelin içerisinde sensörler ve kameralar  gibi donanımlar sayesinde kendi kendine gidebilen Model ailesi en iyiler arasında yer almasını kaçınılmaz yaptı. Bu araçların çevresini nasıl gördüğü de merak edilen bir konu!

Ayrıca standart Model 3 arkadan itişli. Model 3 Performans ise çift motorlu dört tekerlekten çekiş sistemine sahip. Bu da karlı veya engebeli arazi gibi daha zorlu koşulların üstesinden gelmeyi daha da kolaylaştırıyor!

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz