Tesla’nın, insansı robotu gözler önünde!

0
239 Okunma
Tesla insansı robot

Dev teknolojiler ile tanıdığımız Tesla, hayatımıza ortak olacak insansı robotu ile karşımızda. Elektronik araba modelleri ile hayatımızda yer alan markanın uzun süredir konuşulan insansı robotu görücüye çıktı.

Telegram, Türkiye’deki Premium abonelerine indirim yaptı!

Tesla insansı robot Optimus nasıl görünüyor?

Tesla insansı robot

İnsana benzeyen ilk robotlar her ne kadar korku saçsa da bu alandaki gelişmeler hız kesmeden devam etti. Gelişen teknoloji ile artık robotlar hayatımızın her alanında yer alıyor. Fakat Tesla tarafından üretilen bu robot, kullanılan teknolojiler ve geliştirilen tasarımla adeta bir insanı andırıyor. Adından uzun süredir “Bot” olarak bahsettiğimiz  insansı robot, yeni detayları ile görücüye çıktı. “Optimus” isminin kullanıldığı robotun henüz tasarım aşaması bitmedi. İç kısmı gözler önüne serecek yapıdaki robotun dış paneli henüz eklenmedi. Henüz geliştirilmeye devam eden insansı robot, personellerin yardımı ile sahneye çıkarıldı. Robot, tek başına ayakta durabiliyor ve desteksiz olarak hareket edebiliyor. Fakat bu hareketler şimdilik oldukça yavaş.

Bir etkinlik ile ortaya çıkan robotun son hali, aslında tamamlanmış hali değil. Henüz çalışmaları süren robot, sahnedeki gösterilenden daha fazla işlev yapabiliyor. Seri üretim odaklı geliştirilen Optimus, sanılan kadarda ulaşılmaz olmayacak. Satın almak isteyenler için robotun iddia edilen fiyatı 20 bin doların altında. Fakat bu sadece bir iddia. Henüz firmanın fiyat ile ilgili resmi bir açıklaması bulunmuyor. Tesla resmi Twitter hesabında insan eliyle benzerliğini gösteren bir videoda yer alıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz