İstanbulkart nasıl kişiselleştirilir?

0
428 Okunma

Teknolojinin hayatımızın her aşamasında yer aldığından sık sık söz ediyoruz. İstanbul’daki otobüs kartları artık daha fazla özelliğe sahip olacak. kartların kişiselleştirilmesi zorunlu hale geldi. işlem için son tarih 31 Aralık. Bu tarihten sonra kişiselleştirilmemiş olan kartlar kullanım dışı kalacak. Bugün sizlerle İstanbulkart nasıl kişiselleştirilir? sorusuna cevap vereceğiz.

Akbillere Kişiselleştirme Zorunluluğu Geldi ! İstanbulKart Nasıl Kişiselleştirilir?

Eskiden büfelerden satın aldığımız ve otobüs kartı olmaktan ileri gidemeyen akbiller artık yenileniyor. Yeni projeye göre 31 Aralık tarihine kadar İstanbul’da yaşayan herkesin kartını kişiselleştirmesi gerekiyor. Birkaç adımda gerçekleştirebileceğiniz kişiselleştirme işlemini sizler için uygulamalı olarak anlattık.

Beraberinde birçok yeniliği de getirecek olan kişiselleştirilmiş İstanbulkart için son güncelleme tarihi 31 Aralık. Bu tarih itibari ile kişiselleştirilmeyen kartlar kullanıma kapatılacak. Peki kartları kişiselleştirmek ne işe yarayacak? Bu uygulama sayesinde artık kartınız size ait özel bir karta dönüşecek. En sık yaşanan problemlerden biri olan kart kaybetme ve bakiye sorunları ortadan kalkacak. Kişiselleştirilmiş İstanbulkartınızı kaybetseniz dahi yeniden başvurarak kartı çıkartabilir ve bakiyenizi olduğu gibi yeni kartınıza aktarabilirsiniz. Bunun yanı sıra bir çok alışveriş imkanı ve ücretsiz yolculuk hakları da kartla mümkün hale gelecek. Kişiselleştirmeyi internet sitesi üzerinden ya da 153 numaralı telefonu arayarak da yapabilirsiniz. Bireysel olarak kişiselleştirmeyi nasıl yapacağınıza videomuzda detaylı olarak yer verdik. Bu aşamada bilmeniz gereken kart numarası eğer hali hazırdaki kartınızda görünmüyorsa bunun iki kolay yolu var. 153ü arayarak kart numarasını öğrenebilir ya da mobil uygulama üzerinden aynı bilgiye ulaşabilirsiniz.

İstanbulkart nasıl kişiselleştirilir ve avantajları nelerdir? sorularını yanıtladığımız videoya buradan ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz