Threads – X savaşı daha da kızışacak!

0
87 Okunma

Threads ve X arasında uzun zamandır bir rekabet söz konusu idi. Threads, ilk kez piyasaya sürüldüğünde yoğun ilgi görmüştü. Fakat gün geçtikçe kullanıcı sayısı azaldı. Meta çatısı altındaki çalışanlar ise buna bir çözüm önerisi buldular. İşte detaylar…

Threads artık Avrupa’da!

Geçtiğimiz aylarda popüler sosyal medya uygulaması olan Twitter, Elon Musk tarafından satın alındı. Daha sonra Musk, bu uygulamada birtakım değişiklikler yaptı. Yapılan değişiklikler arasında uygulamanın adının, logosunun ve gizlilik politikasının değiştirilmesi bulunuyor.

O sıralarda Meta, Threads uygulamasını tanıttı ve X platformunda 3000 tweet okuma sınırı gelince bu platformda neredeyse patlama yaşandı. Ancak uzun sürmedi. Kullanıcılar belirli bir süreden sonra uygulamaya girmeyi bıraktı. Şimdilerde ise X’in rakibinin olan bu uygulamanın Avrupa pazarına girişi söz konusu.

Threads birtakım anlaşmazlıklar dolayısıyla Avrupa Birliği ülkelerinde kullanılmıyordu. Dolayısıyla bu da kullanıcı sayısının az olmasında büyük bir etken oluşturdu. Meta, yakınlarda aldığı bir karar ile Avrupa Birliği’ndeki yaşanan olumsuzların çözüme kavuşturulduğunu belirtti. Yani bu da Avrupa Birliği ülkelerinde bulunan insanların artık bu platformu kullanabileceği anlamına geliyor.

Threads, X platformuna benzeyen görünümü ile de oldukça dikkat çekiyor. Çok hızlı bir başlangıç yapan platform piyasaya sürüldüğünde ilk hafta 100 milyondan fazla kullanıcıya ulaşmıştı. Elon Musk’ın X’de yapmış olduğu yeniliklerden sonra Threads kullanıcıları tekrardan X’e geçiş yaptı.

Kullanıcılar Threads’den tam verim almak için Instagram profilleri ile kolayca giriş yapabilirler. Profil olmadan bu uygulamayı kullanmayı tercih edenler yine de içeriklere göz atabilirler. Bu kullanıcılar bağlantı kopyalama ya da platform paylaşımı yoluyla içerik paylaşıp herhangi bir hesabı arayabilirler. Fakat içerikle etkileşimde bulunamazlar.

Avrupa Birliği ile Meta arasında önceki dönemlerde neden anlaşmazlıklar yaşadığı henüz bilinmiyor. Meta, Avrupa Birliği’nde bulunan kişilerin bu platformu profil oluşturmadan kullanmalarına izin verecek. Böylelikle AB’de bulunanların, Threads ile Instagram’ın yakın bağları konusundaki endişelerinin önüne geçilecek.

ARTIK THREADS HESABINI INSTAGRAM’DAN BAĞIMSIZ BİR ŞEKİLDE SİLMEK MÜMKÜN!

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın…

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz