Ticaret Bakanılığı son noktayı koydu: İndirim tuzakları yasaklandı

0
355 Okunma
alışveriş ticaret bakanlığı

Alışveriş tutkusuna hayır diyemiyor ve indirim yazısını görünce gereğinden fazla şey satın alıyorsanız artık bunun önüne geçecek bir çözüm var. Hem e-ticaret hem de fiziksel ticarette artık yanıltıcı ibareler yasaklandı. Ticaret Bakanlığı bugün yayımladığı kılavuz ile alışverişe düzen getirdi.

Artık yanıltıcı ifadeler kullanılamayacak

alışveriş ticaret bakanlığı indirim

Ticaret bakanlığı bugün önemli bir soruna el attı. Genellikle mağaza raflarında ya da online alışverişte gördüğümüz indirim haberleri artık yanıltıcı olamayacak. Artık indirim miktarı eşit büyüklükte ve açıkça ifade edilmek zorunda. Bir mağazaya girdiğiniz de “Her şey 29.90 TL” yazıyor; sadece bazı ürünler bu fiyata satılıyor ise mağazaya yaptırım uygulanacak. Yeni kılavuz; Fiyat bilgisi içeren reklamlar ile indirimli satış reklamları ve ticari uygulamalar hakkında reklam veren, reklam ajansları, mecra kuruluşları satıcı, sağlayıcı, aracı hizmet sağlayıcılar ve reklamcılık ile ilgili tüm kişi, kurum ve kuruluşları” kapsayacak.

Alışveriş tuzakları olmayacak

Bundan sonra hiçbir yerde yanıltıcı indirim haberlerine rastlamayacaksınız. Ayrıca indirim oranların açık ifade edilmesine ek olarak eğer aksi bir durum yoksa mağaza afişlerinden “bedava, ücretsiz” gibi ibarelerde yer almayacak. Genellikle insanları yanıltan “…’e varan indirimler” afişlerinde indirim oranı büyük diğer kelimeler küçük punto ile gösterilmeyecek.

indirim alışveriş

Alışveriş ile ilgili kılavuzda, herhangi bir ürüne ait tüm ödeme ve indirim koşullarının; eşit büyüklükte ve net ifade edilmesi gerektiği vurgulanıyor. Alışveriş tutkunlarının işine yaracak bu yeni yönetmelik ile yanıltıcı indirim algısı oluşturmanın da önüne geçecek. Bu kurallar fiziksel mağazalarda olduğu gibi dijital mağazalar içinde geçerli olacak.

Samsung uygun fiyatlı iki telefonu Türkiye’de satışa sundu

Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan kılavuza buradan ulaşabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz