TikTok ABD’de Microsoft’a satılıyor: İşte detaylar!

0
356 Okunma
TikTok ABD'de Microsoft'a satılıyor

Bir süredir gündemden düşmeyen TikTok yasağı yerini ”satılmaya” bırakmış durumda. ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin merkezli TikTok’un güvenilmez olduğunu ilân etmesinin ardından gelen pek çok açıklamayla birlikte, şirketin Microsoft’a satılması gündeme gelmişti. TikTok’un ABD Genel Müdürü Vanessa Pappas’ın cumartesi günü yaptığı açıklamasında TikTok’un en güvenli mobil uygulamalar arasında yer aldığı ve faaliyetlerine devam edecekleri mesajı verilmişti. Bunun ardından TikTok ABD’de Microsoft’a satılıyor haberleri ayyuka çıktı, işte detaylar:

TikTok ABD’de Microsoft’a satılıyor

ABD seçimleri öncesinde Trump’ın bu hamlesi büyük yankı uyandırırken, uygulamanın yasaklanmasının ötesinde satılması gündeme geldi. TikTok’un geliştirici şirketi ByteDance, yaşanan tüm bu gelişmelere yönelik bir açıklama yaparak, TikTok’un ABD operasyonunu satma kararı aldığını doğrulamış oldu.

TikTok’u, ABD’li teknoloji devi Microsoft’un, ABD Başkanı Trump’ın baskısıyla satın alması bekleniyor. Yapımcı şirket, bu hamleyle TikTok’un operasyonunu ABD’li bir şirkete teslim ederek, söz konusu yasakların önüne geçmeyi amaçlıyor.

Hatırlatmak gerekir ki, Türkiye’de de sorunlar yaşayan TikTok, de Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK) tarafından soruşturma geçirmişti. Kurumun bu soruşturmadaki gerekçesi ise “kişisel verilerin korunmasına yönelik güvenliği açığı” şeklindeydi.

TikTok için dik yokuşlar başladı: ABD’den tehdit!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz