TikTok için dik yokuşlar başladı: ABD’den tehdit!

0
195 Okunma
TikTok satiliyor-00

Çin merkezli popüler eğlence platformu olan TikTok, bir süredir zor günler geçiriyor. Bir taraftan ABD bir diğer taraftan Hindistan ve Japonya derken mobil uygulamaya karşı yürütülen yasaklar artıyor. Hindistan tarafından Çin’e yönelik gelen ilk yasaklar, yerini ABD’nin sert söylemlerine bırakmıştı. Yakın zaman önce ABD Başkanı Donald Trump TikTok için yeni planlarını devreye sokmaya başladıklarını duyurdu. TikTok satılıyor mu?

TikTok satılıyor mu? Göreceğiz

TikTok bildiğiniz gibi ByteDance tarafından geliştirilmiş olması ve bu Çinli şirketin kullanıcı verilerini toplaması, söz konusu ülkelerde yasaklanması konusunu tartışmaya açıyor. Trump, söz konusu durum için çözüm önerisi olarak, TikTok’un ABD’li bir şirket olan Microsoft’a satılmasını öne sürüyor.

TikTok satılıyor gibi duruyor. Bu satılma durumları hakkında TikTok tarafından bir açıklama gelmese de birçok kullanıcı Microsoft’un TikTok’u satın alması halinde Microsoft’un TikTok’u batıracağını düşünüyor. Yine de elbette bunlar yorumdan öteye gidemiyor ancak, yine de bu satın alım ile birlikte işlerin düzeleceğini düşünen bir kesim de bulunuyor.

ABD Başkanı Donald Trump, “TikTok’u yasaklayabiliriz. Başka şeyler de yapabiliriz. Birkaç seçenek var. Ama çok gelişme oluyor. Ne olacağını göreceğiz. Ama TikTok’la ilgili çok sayıda alternatifi değerlendiriyoruz” diyerek aslında TikTok için planlarının olduğunun altını çizmişti.

TikTok gerilimini çözen Google hamlesi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz