Biden’dan TikTok için kritik açıklama!

0
297 Okunma

Geçtiğimiz günlerde Amerika Birleşik Devletleri’nde büyük yankı uyandıran TikTok’un yasaklanması olayında yeni gelişmeler var. ABD başkanı Joe Biden, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte haber ile ilgili detaylar…

TikTok ABD’de yasaklanacak mı?

Son birkaç gündür ABD kongresinde yoğun bir gündem bulunuyor. Aynı zamanda ByteDance’ye ait Çin menşeli platform kullanıcıların yaşadığı bazı problemler ile gündemden düşmüyor. ABD kongresi ise uygulamanın bazı kullanıcılar için kısıtlanması ya da temelli olarak yasaklanması üzerinde duruyor.

TikTok ABD

TikTok’un Çin menşeili olması sebebiyle uygulamayı kullanan kişilerin verilerinin Çin hükümetinin erişiminde olması ulusal güvenlik endişesini de beraberinde getiriyor. ABD kongresinin üzerinde çalıştığı yasa tasarısı, tam da buna yönelik. Yani ilerleyen süreçte oylanması beklenen tasarı ile ByteDance sahibi olduğu TikTok platformunu ABD merkezli bir şirkete satabilir.

Amerika Birleşik Devletleri başkanı Joe Biden ise konu ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Açıklamada üzerinde çalışılan tasarının kendisine sunulması halinde tasarıyı imzalayacağını bildirdi. Başkan Biden’ın bu açıklaması uygulamanın güvenlik açığı sorunu ile ilgili soru işaretlerini de beraberinde getiriyor.

Bununla beraber platformun sahipleri de bu duruma karşı çıkıyor. ABD’nin bu hamlesine karşı şirket de karşı atağa geçti. Hamlesi ise bir kampanya başlatıp kullanıcılarının bu yasağa karşı olmalarını ve reddetmelerini istemesi oldu. Bunun yanında da ABD kongresindeki temsilcilerini de konuyla ilgili aramaya çağırdı.

Tiktok’un hem ABD’ de hem de kongrede bu kadar ses getirmesi ve ulusal güvenlik açığı problemi sebebiyle küresel pazarda da yasaklanması yeni gündem oluşturdu. Geçtiğimiz günlerde uygulamanın devlete ait cihazlarda yasaklanması da bu durumu destekliyor. Eleştirmenler ise kongrede üzerinde çalışılan tasarının ifade özgürlüğü bağlamında bir risk olabileceğini düşünüyor.

iOS 18 güncellemesiyle yeni nesil özellikler geliyor

Peki sizce ülkemizde de TikTok uygulaması yasaklanmalı mı? ABD’nin TikTok platformu hakkındaki baskılarını destekliyor musunuz? Düşüncelerinizi aşağıda bulunan Yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın…

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz