New York eyaleti Google’a ve sosyal medya devlerine dava açtı!

0
268 Okunma

New York eyaleti daha önce sosyal medya şirketlerini kasıtlı olarak gençleri kendi uygulamalarına bağımlı hale getirmeye çalışmakla ve gençlerin uygulamayı çok uzun süre boyunca kullanmasını sağlayacak şekilde tasarlamakla suçladı. Ayrıca bu durumu ele alacak bir yasa teklifinde bulundu. Yasa kabul edilirse, çocukların TikTok, YouTube, Instagram ve başka sosyal medya uygulamalarını kullanmak için ebeveyn izni almaları gerekecek. Aynı zamanda New York eyaleti şirketlere dava da açtı. Şirketler zor durumda kalabilir.

Sosyal medya şirketleri New York eyaletinin davası ile zor durumda kalabilir

Tasarı, Stop Addictive Feeds Exploitation (SAFE) yasası olarak biliniyor. Ayrıca dava New York valisi ile başsavcısının desteğini aldı. New York Belediye Başkanı Eric Adams beş sosyal medya platformunun (TikTok, Instagram, Facebook, Snapchat ve YouTube) ülke çapında gençlerin ruh sağlığını kötü etkiledikleri sebebiyle dava açıldığını duyurdu.

New York, teknoloji devlerini politikalarını değiştirmeye zorlamak amacıyla dava açan ülke genelindeki yüzlerce bölgeye katılıyor. Belediye Başkanı Adams, “Son on yılda, çevrimiçi dünyanın ne kadar bağımlılık yapıcı ve bunaltıcı olabileceğini, çocuklarımızı zararlı içerik akışına maruz bıraktığını ve ulusal gençlik ruh sağlığı krizini körüklediğini gördük” dedi.

Ayrıca “New York şehri yenilik ve teknoloji üzerine kurulu, ancak birçok sosyal medya platformu çocuklarımızın ruh sağlığını tehlikeye atıyor. Bağımlılığı ve güvensiz davranışları teşvik ediyor. Bugün, milyonlarca New York’lu adına bu şirketleri bu krizdeki rollerinden sorumlu tutmak için cesur adımlar atıyoruz ve halk sağlığı tehlikesini ele almak için çalışmalarımızı geliştiriyoruz. Bu dava; gençlerimizin, şehrimizin ve toplumumuzun hayatlarını önümüzdeki yıllarda şekillendirecek daha büyük bir hesaplaşmanın parçasıdır.” diye ekledi.

Birkaç cümleyle fotoğraflarınız artık hareket ediyor! İşte Apple’ın yeni özelliği

Ancak teknoloji şirketlerinden hiçbiri Eric Adams tarafından listelenen özellikleri kabul etmedi. Google ve Meta, CNBC’ye her zaman gençlerin güvenliği için uzmanlar ile titizlikle çalıştıklarını ve ebeveyn kontrol araçları sağladıklarını söyledi. TikTok ise yaş kısıtlamalı özellikler, ebeveyn kontrolleri ve 18 yaşın altındaki kullanıcılar için otomatik 60 dakikalık süre sınırı gibi bazı özel araçlarını vurguladı.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz