TikTok çocuklarımız için yeni güvenlik güncellemesi yayınladı

0
237 Okunma

Özellikle 18 yaş altı gençler arasında popüler olarak kullanılan TikTok uygulaması, çocukların mahremiyeti ve güvenliği için yeni güncellemeler paylaştı. WhatsApp’ın güvenlik güncellemesinin ardından bu konuda hassasiyet artması belli ki diğer platformları da etkilemeye başladı. Peki c

TikTok yeni güvenlik güncellemesi neleri içeriyor?

TikTok google play store puanı

Yapılan güncellemeye göre bugünden sonra 13-15 yaş arasındaki kullanıcıların varsayılan gizlilik ayarı ‘özel’ olarak değiştirilecek. Böylece sadece kişi tarafından belirlenen kişiler hesaba ait içerikleri görüntüleyebilecek. Bunun yanı sıra ilgili yaş grubu arasındaki hesaplarda, “Hesabınızı başkalarına önerin” seçeneği de kaldırılacak.

16 yaşından küçük olan kullanıcıların paylaştıkları içeriklere yorum konusunda kısıtlama yapılacak. Yorum yapma seçeneklerinden “Herkes” kaldırılarak, yerine  “Arkadaşlar” ve “Hiç kimse” seçenekleri sunulacak. Ayrıca bu yaş grubu için paylaşılan videoların gizliliği TikTok tarafından tedbir ile korunarak indirilmesine izin verilmeyecek.

Yasakların yanı sıra bir takım kısıtlamalar da uygulanacak. Canlı yayınları ve doğrudan mesajlaşma için 16 yaş üstü sınırı ve sanal hediye gönderme, kabul etme ve satın almayı 18 yaş ve üstüyle kısıtlama uygulanacak.

WhatsApp yeni hizmet koşulları neleri içeriyor?

Yeni güvenlik güncellemesi neden yayınladı?

Geçtiğimiz seneler de çocuklar için çeşitli güvenlik güncellemeleri yayınlayan TikTok, Şubat 2019’da  ABD’deki çocukların gizlilik yasalarını ihlal ettiği için Federal Ticaret Komisyonu tarafından 5.7 milyon dolar para cezasına çarptırılmıştı. Benzer cezalara çarptırılmamak ve çocuklar için daha güvenli ortam oluşturmak isteyen TikTok’un güncellemesi bir çok ebeveynin yüzünü güldürecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz