WhatsApp yeni hizmet koşulları neleri içeriyor?

0
495 Okunma
whatsapp

WhatsApp, son 24 saat içinde tüm kullanıcılarına hizmet koşullarını ve gizlilik ilkelerini yenilediğini söyleyen bir bildirim gönderdi. Bildirimleri okuyan, bilmeden onaylayan ve tedirginlik yaşayan herkesin yeni hizmet koşulları konusunda kafası karıştı. Akıllardaki soruların cevabı ise Twitter üzerinden sorgulanıyor. Peki WhatsApp yeni hizmet koşulları neleri içeriyor? Neler için onay verdik?

WhatsApp Yeni hizmet koşulları ile neleri kabul etmek zorunda kaldık?

Eğer gelen bildirimi okuduysanız hizmet koşulları ve gizlilik ilkelerinin 8 Şubat 2021 tarihine kadar kabul edilmesi gerektiğini, aksi takdirde WhatsApp hesabınızın silineceğini öğrenmiş olmalısınız. Bildirimin detaylarını aşağıdaki fotoğraftan inceleyebilirsiniz.

WhatsApp yeni sözleşme

 

Detaylara tıklamadan onay veren kişilerin çoğu Twitter üzerinden çeşitli paylaşımlarda bulundu. “Hesabınızın silinmesi” gibi net bir ifade ile karşılaştığını fark eden kullanıcıların kafası oldukça karıştı.

WhatsApp, hesabınızla ilgili telefon numarası, profil fotoğrafı gibi bilgilerinizin yanı sıra kullanım alışkanlıkları ve cihaz verilerini önceden de topluyordu. Yeni güncelleme ile bu verilerin yanı sıra ödeme bilgilerinizi de toplamasına olanak tanıyacak. Güncellenen koşulların sonucunda uygulama artık size Facebook şirketleri hakkında pazarlama mesajları gönderebilecek. Ayrıca uygulaması üzerinden hakkınızda topladığı ve diğer servislerinden elde ettiği verilerinizi kullanarak sizde daha uygun kişi ve reklamlar sürebilecek.

Instagram sizi depresyona sürüklüyor olabilir

Kafaları karıştıran yeni hizmet koşulları aslında çok ağır şartlar içermiyor. Bir çok sosyal medya platformunda veya sitelerde toplanan çerezler doğrultusunda tercihlerimize daha uygun kişiselleştirilmiş reklamlar ile karşılaşıyor. Artık WhatsApp verilerimiz de bu alana hizmet verecek.

Siz yeni hizmet koşulları ve gizlilik ilkeleri hakkında ne düşünüyorsunuz

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz