TikTok yeni doğrulama özelliğini kullanıma sundu

0
192 Okunma
tiktok

TikTok, platformda yanlış bilgilerin önüne geçmek için ‘Gerçekleri Bil’ adlı yeni bir doğrulama özelliğini kullanıma sundu. Şirket, Türkiye’de platformdaki yanlış bilgileri tespit etmek ve ortadan kaldırmak amacıyla doğrulama kuruluşu Teyit.org ile iş birliğine gitti. İşte detaylar:

Yeni doğrulama özelliği: ‘Gerçekleri Bil’

“Gerçekleri Bil” özelliği, teyit edilmemiş bilgiler için kullanıcılara uyarıda bulunacak. TikTok, bu özellikle yanlış bilgilerin platformda yayılmasını önlemeyi ve doğrulanmamış bir videoyu paylaşmadan önce kullanıcıları tekrar düşünmeye teşvik etmeyi amaçlıyor. Denetleyiciler, içeriğin yanlış olduğunu belirlemesi halinde video platformdan kaldıracak.

Kullanıcılar “doğrulanmamış içerik” olarak işaretlenen videoyu paylaşmak istediği zaman bir uyarı alacak. Bu adım “iptal” veya “paylaş” seçeneklerinden önce kullanıcılara düşünmeleri için fırsat sağlayacak. TikTok Ürün Güvenlik Müdürü Gina Hernandez:

“Özgün olmak topluluğumuz tarafından en değer verilen kriterlerden biri. Bu nedenle platformumuzda gerçek dışı, yanıltıcı veya yanlış içeriğe karşı koyma sorumluluğunu üstleniyoruz.” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz