TikTok’ta güvenlik ihlali: Tarayıcıdan uzak durun!

0
119 Okunma
TİkTok güvenlik ihlali

Popüler sosyal medya platformlarının başı son zamanlarda güvenlik ihlali dertte. Geçtiğimiz hafta Meta şirket grubu Instagram ve Facebook’un konu olduğu bir güvenlik ihlali TikTok’ta da ortaya çıktı. Platformlar bizi mi izliyor? İşte kullanıcıları tedirgin eden gelişme!

TikTok verileriniz topluyor olabilir! Büyük güvenlik ihlali

TİkTok verilerimizi paylaşıyor

Felix Krause geçtiğimiz hafta Meta şirketler grubu Facebook ve Instagram’ın verilerimizi topladığına dair bir açıklık yakalamıştı. Ortaya çıkan bilgilere göre uygulama içi tarayıcılar, web aktivitelerini ortaya döküyor ve veri ihlaline sebep oluyor. Bu iki uygulamada Apple tarafından sunulan tarayıcı yerine kendine özel tarayıcısını kullanıyor. WebKit temelli bu özel tarayıcı maalesef sizden izinsiz bilgilerinizi toplayabiliyor. Eğer bu medya kanalları üzerinden tarayıcıyı kullandıysanız, kullanım esnasındaki tüm bilgileriniz karşı tarafa aktarılabiliyor. Buna şifreleriniz, özel bilgileriniz de dahil. Kullanıcıları tedirgin eden bu gelişme hakkında bir açıklama yok.

e-Pasaport için sayılı günler kaldı! İşte detaylar

Şirketlerin ne kadar veri topladığı hakkında bir bilgi yer almıyor. Fakat Felix Krause bugün TikTok platformunun da aynı şekilde verilere ulaşabildiğini ortaya çıkardı. Bu internet tarayıcısı tuşa bastığınız konumlara kadar tüm bilgilerinizi toplayabiliyor. Başta basit gibi görünen bu ayrıntı aslında çok büyük bir güvenlik ihlali. Kullanmak zorunda kaldığımız uygulama içi tarayıcılardaki bu açık hakkında TikTok bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre TikTok herhangi bir şekilde sizi takip etmiyor. Fakat kafaları karıştıran bir detay var. Platform uygulama içi tarayıcı kullanmaya sizi mecbur bırakıyor. Şimdilik netlik kazanmayan bu iddiaların gerçek olması birçok kullanıcı tedirgin etmiş durumda.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz