TikTok’tan çocuk istismarına karşı Teknoloji Koalisyonu adımı

0
313 Okunma
Tiktok

Genç nesil arasında popülerliği her geçen gün artan TikTok, yeni bir adım daha attı. Çocuk istismarı ve benzeri durumlar ile zaman zaman gündeme gelen platform; çarşamba günü içlerinde Apple ve Google’ın da yer aldığı Teknoloji Koalisyonu’na katıldı. Bu koalisyon çocukları çevrimiçi cinsel istismardan korumaya çalışan bir kuruluş olarak biliniyor.

TikTok, cinsel istismara karşı: Teknoloji Koalisyonu

Apple ve Google gibi büyük teknoloji şirketlerinin içinde bulunduğu koalisyon da artık TikTok’ta yer alıyor. Platform koalisyona katılma nedeni şu sözle ile açıkladı;

“Kanıta dayalı müdahaleye yaklaşımımızı derinleştirmeyi ve çocuk güvenliği ve sömürüsünü ele alarak benzersiz öğrenimlerimize katkıda bulunmayı umuyoruz”

Ayrıca TikTok, Teknoloji Koalisyonu ile yaptığı anlaşma hakkında şu açıklamaları yaptı;

 “TikTok topluluğunu korumaya gelince bitiş çizgisi yok. Topluluğumuzu güvende tutmak için politikalarımızı ve uygulamalarımızı öğrenmek, uyarlamak ve güçlendirmek için her gün çalışıyoruz ve Teknoloji Koalisyonu ile ortaklığımız aracılığıyla tüm bu çabaların üzerine inşa etmeyi dört gözle bekliyoruz”

Facebook Neighborhoods ile komşuluk ilişkilerini arttırıyor

Sosyal medya platformu, çocuk istismarı ile ilgili sadece bu çalışmayı yürütmüyor. Aynı zamanda benzer amaca hizmet eden kuruluşun yönetim kuruluna ve çeşitli komitelere katılacak. Sadece katıldığı komisyon ile değil geçmişte de birçok adım atmıştı. Platform daha önce kullanım şekillerine yaş sınırlaması getirerek istismar benzeri durumların önüne geçmeyi hedefledi. Bu kapsamda 13 ile 15 yaş arasındaki kişilerin hesapları özel olarak ayarlı; 16 yaş üzerindeki kişiler ise canlı akış ve doğrudan mesajlaşma özelliklerini kullanabiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz