Touch ID geri mi dönüyor?

0
112 Okunma

iPhone X modeli ile birlikte Touch ID önlemini bırakarak daha yüksek güvenlik sağlayan Face ID’ye geçen Apple, söylentilere göre yeni hazırlıklar yapıyor. Yeni model iPhone’larda güvenliği daha üst seviyeye çıkarmak ve kullanımı kolaylaştırmak isteyen şirket her iki güvenlik korumasını da telefonlarında kullanacak.

Touch ID güvenlik korumasını yeniden kullanmak isteyen şirketin artık günümüz rakiplerine ayak uydurması gerekiyor. Bildiğiniz gibi Touch ID, iPhone’un üzerinde fiziksel bir tuşta kullanılıyordu. Ancak, Apple Face ID’ye geçerken, rakiplerinin önemli bir kısmı Touch ID’yi telefonun ekranına konumlandırıp fiziksel tuşları tarihe gömdü.

Apple’ın konu ile ilgili patent başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Yayınlanan evrak da şirketin parmak izi sensörlerini telefonun ekranına konumlandırdığı çalışmalar yaptığını doğruluyor. 

Şimdilik şirketin bu teknolojiyi yeni modellerinde kullanacağına dair kesin bir bilgi yok. Gördüklerimiz yalnızca bir konsept çalışması da olabilir. Bunu yeni model iPhone’ların ardındaki sis perdesi aralandığı öğrenebileceğiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz