Türk halkı doktordan önce internete başvuruyor!

0
161 Okunma

Ajans Press‘in 2017 yılını baz alarak yaptığı araştırmada Türk halkının internette en çok arattığı hastalıkları ve medya yansımalarını inceledi.

46 milyon hasta ve danışanın internet taramalarının incelendiği araştırma sonucunda geçtiğimiz yıl internette en çok aratılan hastalıkların başında ben ve cilt lekeleri geldi. Türkiye’de her iki kişiden biri, kendini internet kullanıcısı olarak tanımlıyor ve sağlık araştırmaları yaparken ilk başvurdukları kaynağın internet olduğunu söylüyor.

Kanser, ilk 30’a giremedi

Yüzde 7,7‘lik dilimle ben ve cilt lekeleri internette en çok aranan hastalık olurken ikinci sırayı %3,97 oranla alerji hastalığı aldı.Türk halkının en fazla araştırdığı üçüncü hastalığın ise %2,59 ile hemorid olduğu görüldü. İlk 10 arasına giren hastalıklarda kadın ve doğum branşında yer alan hastalıkların, şeker hastalığının olduğu görülürken kanser hastalığı aramasının ise ilk 30’a giremediği görüldü.

Yazılı basında sağlık alanında 600 binin üzerinde haber çıkışı tespit edilirken internette en fazla aramayı kadınların yaptığı sonucu ortaya çıktı. Yüzde 42‘lik oranda 25 ile 34 yaş aralığındaki kişilerin sağlık araştırmalarında interneti en fazla kullananlar olduğu belirtildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz