Türk kadın girişimcilerin ilham veren hikayeleri!

0
329 Okunma

8 Mart Kadınlar Günü öncesinde, İTÜ ARI Teknokent bünyesinde teknolojilerini geliştiren girişimci kadınlar başarılarla dolu hikayelerini paylaştı.

Türkiye‘de kadınların iş gücüne katılım oranı yüzde 29 olsa da her geçen gün bu oran artıyor. İşte ülkemizde hayallerini gerçekleştirebilmiş ve ideallerini ileri taşımayı hedefleyen kadınlar ilham veren hikayelerini paylaştılar.

Başarılı kadınlardan ilki SBS Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Aslı Elif Tanuğur. Tanuğur, oğlunun yaşadığı sağlık sorununu çözmek için propolis ve arı sütü ile tanıştı bunun üzerine çalışmalar başlatarak bu ürünleri tüm annelere ulaştırma hayaliyle girişimcilik serüvenine adım attı. SBS’nin kurulma aşamasını ise, ”Propolisin ülkemizde üretilmediğini ve Çin’den geldiğini öğrenince öncelikle oğlum için kendim üretmeye karar verdim. 6 ay kendi ürettiğim propolis özütü ve arı sütünü kullandım. Türkiye’de daha önce üretilmeyen propolisi yine Türkiye’de ilk kez “Sözleşmeli Arıcılık” modeli ile üretmek ve proses yöntemini geliştirerek insan tüketimine uygun hale getirmek için SBS’yi kurdum” sözleriyle açıklayarak kadın girişimcilerin risk almaktan çekinmemelerini, kendilerine inanmaları gerektiğinin önemini vurguladı.

250 bin TL değerinde ürün paylaşıldı

Givin‘in Kurucu Ortağı Başak Süer, kullanılmayan herhangi bir eşyayı TOG, TEGV, Tohum Otizm, TOÇEV ve Korunculuk gibi sivil toplum kuruluşlarına bağış yapmak için verilmesini sağlayan sosyal girişim Givin‘i kurdu. Uygulamada bugüne kadar 250 bin TL‘lik ürün listelendi ve 2017 yılında App Store’ın en sevdiği 20 uygulama arasına girmeyi başardı.

Üniversitede biyoloji bölümünde okurken yaptığı firma ziyaretlerinde ürünlerin hızlı bozulmasının büyük bir sorun olduğunu gören Buse Berber Örçen ise, taze meyve ve sebzelerin raf ömrünü arttıran doğal koruyucu üretmek üzere harekete geçerek 2014 yılında Nanomik’i kurdu. Kurucu Örçen, geliştirdikleri Myco-X isimli patentli koruyucu ile ürünlerin raf ömrünü uzatan, probiyotik ve bitkisel etkenlerden oluşan yüzde 100 doğal bir formülasyona sahip bir ürün oluşturduklarını açıkladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz