Türkiye, Ay’a kendi uzay aracıyla gidecek!

0
158 Okunma

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Antalya’da TÜBİTAK Ulusal Gözlem Evi’nde düzenlenen Gökyüzü Gözlem Etkinliğine katıldı. Etkinlikte konuşma yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Türkiye’nin uzay projeleri için önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye, uzay çalışmalarını hızlandırdı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Milli Uzay Programı kapsamında uluşlararası uzay istasyonuna gidecek olan ilk Türk astronotun eğitim sürecinin de devam ettiğini açıkladı. Bakan Kacır, birkaç ay sonra astronotumuzu uzaya yollayacağımızı kaydetti.

Aynı zamanda Türkiye’nin Ay planları hakkında da konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Ay’a kendi geliştirdiğimiz ve ürettiğimiz uzay aracıyla gideceğimizi açıkladı. Kullanılması planlanan uzay aracının görev tasarım ve ön tasarım çalışmalarının da tamamlandığı ifade edildi.

türkiye uzay yolculuğu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı.

“Türkiye Uzay Ajansının kuruluşu ve Milli Uzay Programı’nın ilanı ile uzaya dair gelecek vizyonumuzu ortaya koyduk ve bu vizyonu hayata geçirecek kurumsal yapıyı oluşturduk. Milli Uzay Programı’mız kapsamında, uluslararası uzay istasyonuna gidecek olan ilk Türk uzay yolcumuzun eğitim süreci devam ediyor, inşallah birkaç ay sonra uzaya uğurlayacağız. Programın bir diğer önemli hedefi ise Ay Misyonu. Ay’a kendi geliştirdiğimiz ve ürettiğimiz uzay aracıyla erişeceğiz. Bu kapsamda kullanılması planlanan uzay aracımızın görev tasarım ve ön tasarım çalışmalarını tamamladık, kritik tasarım aşamasına devam ediyoruz. Bu uzay aracının en kritik bileşeni olan roket motorlarını da yerli ve milli olarak üretiyoruz. Öte yandan, fırlatma yapılabilecek bir uzay limanına sahip olma hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Böylece uzaya bağımsız erişim yeteneğimiz için önemli bir adım atmış olacağız. Kendi mikro uydularımızı üretecek, nesnelerin interneti gibi gelişen uygulamalarda yetkinliğimizi artıracağız.”

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz