Türkiye Sevgililer Günü’nde ne yapıyor?

1
433 Okunma

Online alışveriş sitesi Picodi, 17. Yüzyıldan beri kutlanan Sevgililer Günü‘nün kişilerin ceplerine nasıl bir etki ettiğini araştırmak için Avrupa, Asya, Avustralya, Afrika ve Amerika bölgeleri de dahil olmak üzere 32 ülkeden 5.600‘ün üzerinde insan üzerinde bir anket gerçekleştirdi.

Kişilerin bu özel günde sevdikleri için ne kadar para harcamaya meyilli oldukları ya da en fazla tercih edilen hediyeler ve bu hediyelerin ne gibi etkiler gösterdikleri araştırma sonucunda elde edilen bilgiler oldu.

Türkiye’nin de araştırma kapsamında anket yapılan ülkelerden biri olmasıyla birlikte Türkiye’nin 14 Şubat gününe karşı ilgileri rakamlarla değerlendiriliyor.Türkiye nüfusunun 3’te 2’si ( Tam olarak %62) Sevgililer Gününü kutlamaya meyilli ancak yüzde %38‘lik oran ise bu kutlamayı tamamen reddediyor.

En çok giyim kuşam tercih ediliyor

Araştırma sonucunda kutlamayı yapacak olan Türk erkeklerinin %61‘inin sevgililerine kıyafet almayı düşündüğü, bunu ise  %20 ile çiçekler ve bir restoranda randevunun izleyeceği sonucu çıktı. Kadınlarda ise yine en çok tercih edilen seçeneğin %61 ile kıyafet olacağı bunu da parfüm seçeneğinin takip ettiği görülüyor.


Hediye seçeneklerinde yine birbirine yakın oranlarda kadın(%51) ve erkeklerin(%52) giyim kuşam cevabı verirken, erkekler için bunu %27 ile sinema veya tiyatro takip ediyor. Kadın katılımcılar ise %30 mücevherat, %27 sinema ve tiyatro seçenekleriyle bölünmüş durumdalar.

Kadınların %29’u seks oyuncaklarından hoşlanmadığını söylerken, %28’lik oran ise peluş oyuncak istemediklerini açıklıyor.

Araştırmaya göre, Sevgililer Günü’nde Türkler ortalama 185 TL harcıyor. Cinsiyetlere göre ayırınca: Erkeklerde 176 TL, kadınlarda ise 194 TL harcandığı sonucu ortaya çıkıyor.

Dünya çapında bu oranlar aşağıdaki gibi:

 

Bazı araştırmalar kadınların büyük bölümünün çiçeklerden hoşlanmadıklarını söylemesine rağmen Sevgililer Günü’nde en fazla tercih edilen hediyelerden birinin çiçek olduğu görülüyor.
Ayrıntılı bilgi edinmek için Picodi web sitesini buraya tıklayarak ziyaret edebilirsiniz.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz